Пт, 2024-03-29, 11:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:34
На центральних ринках Варшави і Києва експерт порівняв ціни
Інші останні Економічні новини

Продовжуючи тему порівняння цін в Україні та Польщі були взяті дані «АПК-Інформ» на гуртових ринках країн. Серед українських – був обраний ринок «Столичний», а в Польщі – варшавський «Броніше».

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Експерт відзначає, що частина овочів у нашій країні дешевша за польські, але також немала частина в сусідів доступніша.

«Про різницю в заробітній платі в 4 рази краще не нагадувати», – зазначає він.
 

Різниця в ціні на зелень, а саме кроп та петрушку, більш ніж двохкратна. Так, наприклад, петрушка у Варшаві обійдеться в 17,92грн, а в Києві – у 40грн за кілограм.

А на овочі з борщового набору – картоплю і моркву – ціни в Україні та Польщі однакові, по 4 та 3,5грн. за кілограм відповідно.

Експерт відзначає, що названі овочі та зелень в основному пропонуються в нашій країні або домашніми, або невеликими фермерськими господарствами.

«Собівартість у них вища за промислове виробництво, а врожай з однакової площі значно менший. Сучасні технології, включаючи енергоефективність та добрива, – запорука низької ціни на ці продукти в Польщі. Слід зазначити, що поляки в 1991 році починали в значно гірших умовах, ніж ми. Тому нам слід відкрити себе для світу, а економіку для іноземних інвестицій», – написав Олексій Дорошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: ринки Варшави і Києва, ціни, експерт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]