Пт, 2024-04-19, 21:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Науковці винайшли робота, який змушуватиме щурів бути депресивними
Інші останні Новини світу науки і технологій
Дослідники з токійського університету Васеда розробили робота-щура, передає Lenta.Ru з посиланням на The New Scientist. Завдання робота - вводити в стан стресу і депресії живих лабораторних щурів, на яких тестують призначені для людей ліки від психічних розладів.

Робот отримав назву WR-3. Його створено за подобою справжнього щура і він імітує його поведінку: вміє згинати тулуб, повертати шию і вставати на задні лапи. Для пересування по поверхні робот використовує колесо.

WR-3 атакує лабораторних щурів, здійснюючи на них наїзди. При цьому тварини не отримують фізичних ушкоджень, проте атаки позначаються на їхньому психічному стані.

Розробники робота провели експеримент: 24 лабораторних пацюків поділили на дві рівні групи. На пацюків з кожної групи нападав WR-3. Атаки на тварин з першої групи проводилися постійно, а на тварин з другої групи - лише тоді, коли вони рухалися.

У результаті експерименту з'ясувалося, що найглибша депресія виробляється у дорослих щурів, які в молодості зазнавали постійних атак, а в зрілості - періодичних.

Існують й інші методи вироблення депресії у піддослідних щурів - випробувачів ліків. Тварини впадають у пригнічений стан, якщо змусити їх подолати вплав велику відстань, а також у разі втрати нюху.

Розроблені в університеті Васеда роботи-щури можуть використовуватися і в інших цілях - наприклад, для привчання живих щурів до годівниці або для вироблення у них певних реакцій.

Раніше японські інженери створили для студентів-стоматологів з університету Сева робота-гуманоїда Ханако. За допомогою створеної моделі майбутні лікарі зможуть відточувати професійні навички і тренуватися спілкуванню з пацієнтами. Головна перевага винаходу в тому, що студенти зможуть займатися на ньому без ризику помилитися і завдати зайвого болю "пацієнту".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: щурів, депресивними, робота, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]