Сб, 2024-04-20, 17:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
Навіть власне прізвище Янукович написав з помилками
Інші останні Офіційні новини
Президент Віктор Янукович у 1996 році в присязі державного службовця написав власне прізвище з помилкою.Про це пише в своєму блозі на "Українській правді" журналіст Сергій Лещенко.

Журналіст публікує присягу Януковича як державного службовця, складену ним 12 серпня 1996 року, коли його призначили заступником губернатора Донецької області.

Як видно з документу, замість "Янукович" у ній написано "Януковіч".

"За великим рахунком, присяга державного службовця чинного президента може вважатися... недійсною. Тобто Янукович по факту не склав присягу, не вступив належним чином на державну службу – і незаконно обіймав усі посади, починаючи з 1996 року аж до обрання президента, коли він склав нову присягу – президентську", - пише Лещенко.

Якщо це була свідома дія, то це може розглядатися як службове підроблення за статтею 366 Кримінального кодексу ("Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Як зазначає журналіст, стаття 30 закону "Про державну службу" передбачає як одну з підстав для припинення державної служби відмову від складення або порушення присяги.

За законом "Про держслужбу", складення присяги є необхідною умовою набуття юридичного статусу державного службовця. Без складення присяги особа не може вважатися такою, що вступила на посаду державного службовця.

Як відомо, Янукович вже є доктором економічних наук і професором, що не завадило йому під час попередньої виборчої кампанії вписати в свою автобіографію слово "проффессор" з двома "ф".

Курйози, пов'язані з помилками Януковича, численні.

Так, він називав поетесу Анну Ахматову - Ахметовою, російського прозаїка Антона Чехова - великим українським поетом, плутав Північну і Південну Осетії, Ірландію з Італією, Чорногорію з Косовом, гору Афон одного разу "розташував" у Палестині, переплутав Балаклею з Балаклавою, а Ізраїль назвав європейською країною.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1179 | Додав: adminA | Теги: янукович, власне прізвище, помилки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]