Вт, 2024-04-16, 10:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:35
Нове положення про офіс з європейської та євроатлантичної інтеграції уряд затвердив
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Кабінет міністрів затвердив нове положення про урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Відповідна постанова розміщена на сайті Кабміну.

Згідно з документом, у сфері європейської інтеграції офіс відповідає за розроблення та здійснення заходів з виконання Угоди про асоціацію, інших міжнародних договорів України та домовленостей між Україною та ЄС.

Також відповідає за співробітництво між Україною та ЄС, а також державами-членами відповідно до їх повноважень за Договором про функціонування Європейського Союзу; адаптацію законодавства України до права ЄС; виконання міжнародних договорів України і домовленостей.

У сфері євроатлантичної інтеграції офіс опікується питаннями політичного та політико-військового діалогу і практичного співробітництва з НАТО та державами-членами Альянсу в рамках Комісії Україна-НАТО та інших спільних органів, спрямованих на підготовку України до членства в НАТО.

Офіс координує роботу міністерств та інших центральних органів виконавчої влади з питань взаємодії з НАТО у рамках річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО; займається питаннями реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО; інформуванням громадськості про державну політику; адаптацією законодавства України до вимог та рекомендацій НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 626 | Додав: adminA | Теги: офіс з європейської та євроатлантич, уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]