Пн, 2024-04-29, 20:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 171 172 173 174 175 ... 177 178 »


"Питання стоїть так: чи може Україна повернутися на шлях євроінтеграції, або ми застрягли на тому, що є де-факто відходом від євроінтеграції", - сказав він на восьмому Українському ланчі в Давосі.

Останні Новини про співпрацю України з ЄС | Новини європейської України| Додано: 2012-01-28| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Ми можемо рухатися далі в цьому напрямку. Ми пам'ятаємо, коли було президентство Польщі в ЄС, Польща активно підтримувала Україну, її інтеграційні наміри. Ми також розуміємо геополітичну важливість України в питанні відносин з ЄС ", - заявив посол.



"Ніхто не може собі уявити, що підготовлена Угода про асоціацію буде парафована, підписана та ратифікована європейськими парламентами, якщо нинішня ситуація (з правами людини) триватиме", - сказав Зімере.




За словами народного депутата, швидше за все, в резолюції буде пункт про майбутні парламентські вибори, зокрема "про необхідність дотримання всіх демократичних стандартів при проведенні цих виборів".


Комісар Ради Європи (РЄ) з прав людини Томас Хаммарберг заявляє про неприпустимість проведення парламентських виборів в Україні без участі лідерів опозиції, зокрема, лідера ВО "Батьківщина", екс-прем'єра Юлії Тимошенко.



Громадяни Україні не зобов'язані віддавати свої паспорти під час круїзів. Про це повідомило МЗС. "Витребування паспортів у громадян України, які перебувають у круїзі, не передбачено жодними міжнародними документами".



Європейський Союз чекає від України кроку назустріч для парафування Угоди про асоціацію. Про це заявив міністр європейських справ Польщі Миколай Довгелевич.


Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch відзначає падіння довіри до судів в Україні через судові процесів щодо вищих колишніх чиновників, зокрема колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина" Юлії Тимошенко, в 2011 році.


У Віктора Януковича буде можливість поговорити з лідерами Євросоюзу в кулуарах саміту, або при випадковій зустрічі в коридорі, але спеціально організовані зустрічі поки в наших планах не значаться.



Вчора міжнародна неурядова організація Freedom House оприлюднила звіт "Свобода у світі-2012". Україна виявилася лідером у погіршенні рівня демократії в Євразії. У звіті констатуються переслідування опозиції в країні, погіршення свободи ЗМІ та придушення мирних демонстрацій.



Головою Європарламенту у вівторок, 17 січня, був обраний представник Німеччини, голова другої за чисельністю фракції Європейського парламенту - європейських соціалістів - Мартін Шульц.


Як відомо, Україна безуспішно домагається зниження вартості російського газу. Результатів переговорів поки що немає, проте глава "Газпрому" раніше заявив, що після Нового року можливе підписання додаткової угоди до чинних газових контрактів.



США можуть запровадити стосовно українських чиновників два види санкцій. Про це заявив народний депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв. За його словами, про характер потенційних санкцій Вашингтона до представників української влади ведуться цілком серйозні розмови .




Многие жители Российской Федерации, Украины, а также республик Беларусь и Молдова хорошо знают и понимают, что Европейское гражданство — это ключ к лучшему миру.



Європейська комісія стверджує, що ЄС готовий, "якщо того побажають Україна і ЄС, вступити в трибічні консультації по газотранспортному транзиту у будь-який час".