Чт, 2024-05-09, 02:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Весь Архів новин

« 1 2 ... 173 174 175 176 177 178 »


Очікуваного 9 грудня рішення Ради міністрів закордонних справ країн ЄС щодо України не ухвалено. Міністри відхилили претензії Сербії на статус кандидата в члени ЄС, а про Україну навіть не згадали.


Останні Новини про співпрацю України з ЄС | Новини європейської України| Додано: 2011-12-12| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Провідна політична сила Європи - Європейська народна партія - говорить про особисту відповідальність президента Януковича за дані ним обіцянки щодо поваги прав людини і верховенства права.


Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле знову заявляє, що підписання та ратифікація угоди про асоціацію Україна-ЄС залежить від того, як українська влада розв'яже проблеми у сфері верховенства права та щодо справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко.



Європа, найбільший споживач какао-бобів, внаслідок кризи різко скоротила об'єми закупівель сировини для виробництва шоколаду. У результаті, поточна ціна на какао впала на 42% в порівнянні з торішнім рівнем.



"Шоп-візи" коштуватимуть, як і звичайні, 35 євро, проте отримати їх зможуть лише мешканці Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської та Чернівецької областей.



Україна є європейською державою і, відповідно до статті 49 Договору про ЄС, може подати заявку на членство в ЄС, як це може зробити будь-яка європейська держава за умови, якщо дотримується принципів демократії, поваги прав людини та основних свобод.



10 років тому ми зрозуміли, як сильно ми позаду країн Балтії, 5 років тому нам було важко повірити, що нас обійшла Болгарія, 2 роки тому - Сербія. Здається, нині настав час звикати до думки, що ми відстали навіть від Молдови і Грузії



"Сьогодні все добре, і єдине питання, яке необхідно вирішити для того, щоб повернутися до нормальних дипломатичних відносин, – повернення в Україну двох чеських військових дипломатів", - сказав посол.


Інтенсивність, кількість політично вмотивованих судових процесів, які одночасно були відкриті проти неї, висвітлюють нестачу незалежності української судової системи і партійність української еліти. Політика має бути боротьбою ідей, а не боротьбою судових процесів



Представник України при ЄС Костянтин Єлісеєв 25 листопада заявив, що шанси парафувати Угоду про асоціацію України-ЄС ще є.



У МЗС закликають не драматизувати ситуацію і кажуть про існування "кількох опцій", що дозволяють оголосити про завершення переговорів щодо УА навіть за технічної неготовності документа.


Євросоюз "сприйме пропозицію людей і застосовуватиме ці санкції так, як це робиться стосовно окремих чиновників і політичних діячів у Білорусі", де 245 чиновників не можуть в'їжджати до країн Європи, також обмежено рух їхніх коштів у цих країнах.



"Візит дасть можливість для ознайомлення з підготовкою до футбольного чемпіонату Євро-2012, який Україна прийматиме разом із Польщею у наступному році.



У зовнішньополітичному відомстві відкидають політичне підґрунтя такого розвитку подій: "Нам гарантують, що на парафування ми можемо розраховувати вже в 2012 році.


Янукович - це не вся Україна? А де вона - інша? Де відчутні протести суспільства, чітка позиція опозиції? Де масовий опір журналістів? Немає. ЄС не може побудувати демократію в Україні, це повинні зробити тільки українські громадяни