Чт, 2024-04-25, 03:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Пам'ятник видатному скрипалеві Давиду Ойстраху встановлять в Одесі
Інші останні Культурні новини
На Театральній площі Одеси встановлять пам'ятник видатному скрипалеві Давиду Ойстраху.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення на сесії ухвалили депутати Одеської міської ради.

"Рішення ухвалено, враховуючи звернення видатних представників музичної і культурної громадськості, а також членів ініціативної групи зі встановлення пам'ятника Ойстраху Д.Ф.", - сказано в документі.

Пам'ятник буде встановлено на майданчику з боку вулиці Рішельєвської.

Передбачається, що на відкриття монумента приїдуть знамениті музиканти, що значно підвищить імідж міста.

У свою чергу кілька депутатів виступили проти встановлення пам'ятника Ойстраху. Зокрема, на думку депутата від "Фронту Змін" Марини Багрій-Шахматової, готова бронзова статуя (вона вже відлита в київських майстернях) більше нагадує сатирика Михайла Жванецького і першого секретаря ЦК КПРС Микиту Хрущова.

Вартість пам'ятника - близько 100 тис доларів.

Давид Ойстрах був визнаним корифеєм гри на скрипці. Після перемоги на Міжнародному конкурсі імені Ежена Ізаї в Брюсселі в 1937 році засновниця музичної події і велика шанувальниця таланту - бельгійська королева Єлизавета Баварська (1876-1965) подарувала Ойстраху скрипку великого італійського майстра Антоніо Страдіварі (1671).

Довідка

Скрипаль, альтист, диригент, педагог Давид Ойстрах народився в Одесі у вересні 1908 року, помер на гастролях в Амстердамі у жовтні 1974 року. Народний артист СРСР, лауреат двох державних премій 1-го ступеня - Ленінської (1960) і Сталінської (1943).

Ойстрах - лауреат десятків престижних міжнародних конкурсів. Почесний член музичних академій Королівської - в Лондоні, Шведської - в Стокгольмі, а також Національної "Санта-Чечилія" в Римі, Американської Академії наук і мистецтв у Бостоні. Почесний професор Будапештської консерваторії і почесний доктор музики Кембриджського університету.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1122 | Додав: adminA | Теги: Пам'ятник, скрипаль Давид Ойстрах, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]