Сб, 2024-04-20, 13:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
Після виїзду Тимошенко до Німеччини Захід розморозить відносини з владою - ЗМІ
Інші останні Політичні новини
Мінімальні умови Євросоюзу й США для розморожування відносин із Віктором Януковичем – згода на виїзд Юлії Тимошенко за кордон. Про це пише "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на свої джерела.

"За даними декількох джерел, ознайомлених із ходом діалогу між Заходом і Януковичем, постійно йде торг щодо долі лідера опозиції. Мінімальні умови ЄС і США для розморожування відносин із Януковичем – згода українського президента на виїзд Тимошенко за кордон. Наприклад, у Німеччину – під виглядом лікування, можливого тільки за кордоном", - говориться в статті Сергія Висоцького.

"Умови Януковича у відповідь, як стверджують співрозмовники, зводяться до того, щоб крім підписання угоди про асоціацію з ЄС і поновлення фінансової допомоги Україні, Захід гарантував неповернення й неучасть Тимошенко в українській публічній політиці", - пише автор.

За його словами, "представники ЄС і США щиро не розуміють, яким чином вони зможуть заткнути Тимошенко рота, перешкоджаючи її політичним заявам або інтерв'ю".

"Крім того, за даними соратників, які підтримують контакт із Юлією Володимирівною, у ході однієї з зустрічей вона чітко заявила одному з західних дипломатів про те, що така угода неприйнятна, покидати Україну вона не збирається", - говориться в статті.

На думку автора, "використовуючи справу Щербаня, влада грає одночасно три партії": шантаж Заходу, щоб той прийняв умови Януковича, "щоб не побачити Тимошенко довічно засудженою"; шантаж Тимошенко, щоб вона під загрозою довічного терміну погодилася на еміграцію; і довічний вирок Тимошенко як гарантія її неповернення в політику.

Нагадаємо, 21 лютого президент України Віктор Янукович заявив, що компроміс щодо питання засуджених екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка необхідно знайти найближчим часом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1059 | Додав: adminA | Теги: виїзд Тимошенко до Німеччини, відносини, захід, влада, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]