Чт, 2024-03-28, 11:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Починає публікацію повідомлень агентів КДБ Литва
Інші останні Новини Європейського Союзу

Центр досліджень геноциду і резистенції жителів Литви починає оприлюднення агентурних повідомлень агентів радянської спецслужби КДБ.

Про це повідомляє видання Delfi.

"Таких документів в Особливому архіві Литви збереглося досить багато, їх оприлюднення повинне дозволити суспільству сформувати більш точне уявлення про діяльність агентів КДБ", - йдеться в прес-релізі Центру.

Агентурне повідомлення - написаний рукою агента текст про виконане завдання КДБ або інформація, отримана за його особистою ініціативою. Агентурне повідомлення підписувалося псевдонімом.

Спершу буде оприлюднено повідомлення агентів, які діяли в литовських емігрантських організаціях. Пізніше планується оприлюднити повідомлення про науково-технічну розвідку і шпигунство, якими займалися агенти під час наукових і робочих стажувань.

Чималу частину агентурних повідомлень становить інформація  секретних співробітників, що діяли в оточенні Католицької церкви.

Центр досліджень геноциду і резистенції жителів Литви оприлюднює інформацію про діяльність КДБ на сайті www.kgbveikla.lt з 2011 року. На сьогодні на сайті вже оприлюднено більше 5500 документів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 620 | Додав: adminA | Теги: публікація повідомлень агентів КДБ, литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]