Вт, 2024-04-16, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Поки влада не увімкне сенсорну кнопку, доти опозиція блокуватиме Раду
Інші останні Політичні новини
 Опозиційні сили блокуватимуть трибуну Верховної Ради до того часу, поки влада не включить систему персонального голосування "Рада-3". Про це на брифінгу у парламенті заявили лідери опозиційних фракцій. "Ми не вважаємо за доцільне розпочинати роботу парламенту до того часу, поки не буде включене персональне голосування сенсорною кнопкою "Рада-3"", – сказав голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

За його словами, усі "відмовки, розповіді парламентської більшості, що ця система впливає на здоров’я депутатів, що вона випрацювала свій термін – це, просто напросто, намагання затягувати час".

"Ми розуміємо, що партія влади боїться персонального голосування, але позиція трьох опозиційних сил є однозначною, рішучою, чіткою і неповоротною: ми будемо стояти до того часу, поки влада не включить систему "Рада-3", – заявив Тягнибок.

"Сьогодні стало зрозуміло, що карткова більшість Партії регіонів розсипалась. Бо тільки в цьому полягала їх більшість. На роботу треба приходити, і голосувати, а не торгувати картками, як кредитними картками", – у свою чергу наголосив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Це не ультиматум опозиції, це вимога Конституції", – додав він.

Яценюк також заявив, що опозиція оскаржить усі незаконно прийняті документи нової Верховної Ради у Конституційному суді. Він також закликав президента Віктора Януковича не підписувати прийняті новою Радою закони та постанови, оскільки вони були ухвалені "кнопкодавами".

Водночас лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко повідомив, що зараз продовжиться нарада лідерів фракції та керівництва парламенту щодо розблокування роботи Ради та виконання умов опозиції.

"Ми сподіваємось, що нам вдасться зараз дотиснути і нам підуть назустріч. Бо ці пропозиції логічні і їх підтримують українці – депутати повинні ходити на роботу і голосувати тільки за себе", – заявив він.

"Практика голосування за інших колег повинна бути припинена", –підкреслив лідер УДАРу.

Рибак: парламент можуть розблокувати до четверга

Голова Верховної Ради Володимир Рибак висловив сподівання, що робота Ради буде розблокована до четверга (7 лютого), коли має відбутись наступне пленарне засідання .

"Я надіюсь на те, що до четверга сесійна зала може бути розблокована", - сказав Рибак.

Він також заявив, що опозиція не дала працювати депутатам від більшості. "Депутатам більшості сьогодні не дали працювати. Я бачив, що вони прийшли всі - не було тільки двох депутатів від більшості. Мені доповіли, що в залі зараз тільки опозиція", - сказав Рибак.

Як повідомлялося, народні депутати від опозиції сьогодні зранку (5 лютого) заблокували трибуну і президіум Верховної Ради з вимогою забезпечення персонального голосування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: рада, опозиція, сенсорна кнопка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]