Пт, 2024-03-29, 08:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:44
Поламалась і впала в океан українсько-російська ракета "Зеніт". ВІДЕО аварії
Інші останні Новини світу науки і технологій
Українсько-російська ракета "Зеніт-3SL" не змогла вивести на орбіту телекомунікаційний супутник Intelsat 27 у рамках проекту "Морський старт", і впала в Тихий океан. Про це повідомили в компанії Sea Launch AG, передає УНІАН.

"Приблизно за 40 секунд після старту ракети з космічним апаратом Intelsat 27 зв'язок з нею був втрачений, що вказує на провал місії", - йдеться у повідомленні.

Компанія Sea Launch створить комісію для визначення причин інциденту.

За даними Роскосмосу, старт ракети було здійснено сьогодні о 08.56 за київським часом зі стартової платформи "Одіссей" у Тихому океані.

Ракета-носій "Зеніт-2S", розгінний блок ДМ-SL і блок корисного вантажу з КА входять до складу ракети космічного призначення (РКП) "Зеніт-3SL". Розробником і виробником ракети-носія "Зеніт-2S" (першої і другої ступенів усієї ракети) є ДКБ "Південне" і ВО "Південмашзавод" (м. Дніпропетровськ, Україна). Розгінний блок ДМ-SL створений і серійно виготовляється ракетно-космічною корпорацією "Енергія" ім. Корольова (м. Корольов, Московська область, Росія).

Розробку блоку корисного вантажу, що включає головний обтічник і перехідні елементи конструкції, за допомогою яких космічний апарат з'єднується з розгінним блоком, забезпечує компанія Boeing Commercial Space Company (м. Сієтл, штат Вашингтон, США).

Ракета космічного призначення "Зеніт-3SL" - сучасний засіб виведення, що вирізняється простотою експлуатації, повною автоматизацією процесів підготовки і запуску. Працює на рідкому кисні і гасі з продуктами згоряння - водою і вуглекислим газом. Завдяки цьому відзначається екологічною чистотою. Допрацьована з урахуванням специфіки морського старту.

У серпні 2012 року українсько-російська ракета космічного призначення "Зеніт-3SL", яка стартувала в Тихому океані з морської платформи "Одіссей" в рамках програми "Морський старт", успішно вивела на орбіту американський супутник зв'язку Intelsat 21.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1098 | Додав: adminA | Теги: океан, українсько-російська ракета Зеніт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]