Ср, 2024-04-24, 06:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Пропонують створити фонд для реструктуризації держборгів єврозони у Німеччині
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле підготував альтернативний проект розвитку Єврозони.

Про це повідомляє Spiegel, журналісти якого вже ознайомилися із цим проектом.

Пропозиція німецького Мінфіну має стати альтернативою проекту президента Франції Емануеля Макрона, який пропонує створення посади міністра фінансів Єврозони.

Натомість у відомстві Шойбле пропонують посилити повноваження Європейського стабілізаційного механізму (ESM), перетворивши його на потужній загальноєвропейський парасольковий фонд, що має залучатися у випадку реструктуризації державного боргу країнами, що входять у Єврозону.

У такому випадку фонд  має забезпечити "справедливий розподіл тягаря між ESM та приватними кредиторами". При цьому він буде нести відповідальність за "реструктуризацію майбутніх боргів та координацію".

У німецькому Мінфіні зазначають – виконання таких функцій вимагатиме посилення фінансової  потужності ESM. Наразі він має 60 млрд власних коштів, наданих Єврокомісією, а також може надавати гарантії, підтверджені країнами єврозони,  на суму 440 млн євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 638 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, Фонд, реструктуризація держборгів єврозон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]