Пт, 2024-03-29, 14:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Рада зайшла в глухий кут: опозиція звинувачує ПР у шулерстві
Інші останні Політичні новини
Лідери фракцій досі перебувають на нараді у спікера Верховної Ради Володимира Рибака. Як передає Gazeta.ua, про це в інтерв'ю журналістам у парламенті сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За словами політика, досі немає домовленості щодо унеможливлення голосування один за одного.

"Регіони" знову почали ревізію попередніх домовленостей. Зокрема, щодо контролю за голосуванням, вилучення карток, відсутності депутатів. Вони хочуть залишити в законі лише вислів, що таке голосування - це погано. Нас цей варіант не влаштовує", - сказав Турчинов.

Політик запевнив, що "регіонали" шукають будь-яких варіантів, аби залишилася стара система голосування.

Він наголосив, що вчора загальний документ змін до регламенту вже був узгоджений, однак Партія регіонів почала шукати нові причини для нерозблокування парламенту.

"Партія регіонів не може без шулерства. Вони не можуть чесно голосувати. Тому вони почали відмовлятися від домовленостей, які були досягнуті станом на вчорашній вечір та сьогоднішній ранок. Я так розумію, що їм в Адміністрації президента сказали залишити шпарину, через яку можна буде пролазити і фальшувати результати голосування", - припустив Турчинов.

Схоже, переговори у Раді заходять в глухий кут

Переговори про розблокування Верховної Ради знову зайшли в глухий кут. Такий висновок можна зробити з записів народних депутатів у Facebook, повідомляє Українська правда.

"На вчорашній вечір було погоджено 99% питань... Вночі Єфремова, мабуть, хтось добре проінструктував. Різка зміна позиції ПР. На сьогодні узгоджених позицій 0%", - пише Володимир Куренной з УДАРу.

Як пише "ударівець" Павло Розенко, "переговори тривають, остаточних домовленостей ще немає. Як і остаточного варіанту законопроекту щодо забезпечення процедури персонального голосування".

"Вчора нами було чітко напрацьовано алгоритм контролю за цим процесом: починаючи із письмової реєстрації народних депутатів, закінчуючи самим голосуванням і відповідальності за порушення принципів особистого голосування. "Регіонали" намагаються виторгувати собі хоч щось", - зазначає депутат.

"Друге питання - терміни введення нової системи електронного голосування. Немає різниці чи це буде Рада-5, 6, 8 чи 10. Але вона повинна бути розроблена і введена в експлуатацію. Дискусія навколо термінів. "Регіонали" намагаються хоч щось собі виторгувати. Ми - стоїмо, блокаду не знімаємо. Стоїмо до того часу, поки не побачимо остаточного варіанту законопроекту. Ну а далі - будемо приймати рішення", - пише Розенко.

Наразі переговори тривають. Нещодавно лідери опозиції зайшли в сесійну залу, сказали щось колегам і знову пішли.

В опозиції відчули небезпеку силового розблокування Ради

Депутати від опозиції зібралися біля трибуни парламенту через можливість силового розблокування Верховної Ради. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець, пише Тиждень.ua.

"Оскільки є небезпека силового розблокування парламенту Партією регіонів, яка скупчилася в залі, всі опозиційні сили знову зібралися біля трибуни", – написав він.

"Домовленість п’яти фракцій скасована. ПР на нараді лідерів відмовилася від частини попередніх домовленостей, які стосуються голосування рукою. Ну що ж, тримаємо облогу 30 днів і вимагаємо у президента перевиборів", – заявив опозиціонер.

Як повідомлялося, з'явилася інформація, що переговори про розблокування Ради на межі зриву через відмову регіоналів приймати пропозиції опозиції.

Тягнибок дивується ПР: вранці хоч до рани прикладай, а ввечері - не впізнати

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що фракції Партії регіонів і КПУ відмовилися від тих попередніх домовленостей, які були досягнуті вчора. Як передає УНІАН про це він заявив на брифінгу.

За словами Тягнибока, в Партії регіонів дуже "мінливий настрій: вранці хоч до рани прикладай - все нормально, готові вирішувати всі проблеми, а ввечері абсолютно протилежний настрій - це або хтось їм щось збоку наговорює, або у них там щось всередині твориться".

Тягнибок зазначив, що опозиція не відступиться від своїх вимог, зокрема щодо особистого голосування кожного з народних депутатів.

"Якщо вони собі думають, що ми будемо відмовлятися від цих принципів, то вони глибоко помиляються. Якщо вони собі думають, що вони можуть зараз нас шантажувати, що, мовляв, до 5-го числа - і вимотаються, то нехай остерігаються", - зазначив Тягнибок (мова йде про 30 днів непроведення пленарних засідань, що може стати підставою для розпуску Верховної Ради).

"Ми від своєї позиції не відступимося", - запевнив Тягнибок.

Він сказав: "Нам потрібен інший парламент, нам потрібні інші принципи роботи".

За словами Тягнибока, опозиція не боїться перевиборів, а саме Партії регіонів потрібно боятися перевиборів, враховуючи нинішній стан економіки.

Як відомо, опозиція блокує сесійну залу парламенту з 5 лютого, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів. У разі 30-денного простою президент зможе розпустити Раду і призначити дострокові вибори. Обидві сторони конфлікту вже висловили готовність до них.

15 лютого у присутності голови Верховної Ради України Володимира Рибака в парламенті тестували систему "Рада", яка використовується з застосуванням сенсорної кнопки. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов взяв свій телефон і приклав до системи "Рада", показуючи, що кнопка реагує на телефон і сприймає це як персональне голосування. Таким чином Єфремов продемонстрував, що можна голосувати не тільки за себе, а й за колег. Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у відповідь на це заявив, що "ви змінили налаштування системи".

Учора, 19 лютого, лідери фракцій ніби домовились про розробку змін до закону про Регламент Верховної Ради щодо особистого голосування депутатів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1398 | Додав: adminA | Теги: рада, глухий кут, пр, шулерство, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]