Чт, 2024-03-28, 19:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Розслідування: в яких квартирах живуть Тягнибок, Кожара, Азаров і Королевська
Інші останні Економічні новини
 Серед нових депутатів VII скликання і міністрів є землевласники, яким позаздрив би феодал, а у деяких з них - по 6-7 квартир. Газета "Сегодня" вивчила декларації нових депутатів і міністрів на предмет нерухомості.

Серед найбільш "земельних" нардепів - депутат від КПУ Оксана Калетник: у неї чималенька квартира і шість земельних ділянок (причому є і на 3 га). У позафракційного депутата Юрія Дерев'янка та його сім'ї - будинок площею понад 600 кв м, п'ять квартир, дві дачі і чотири величезних ділянки, найбільша з яких - 15,4 га. На його колегу Валерія Мошенського і його сім'ю записані будинок, особняк на 1300 кв м, квартира, чотири гаражі і дев'ять земельних ділянок. Земельним олігархом виявився і "ударівець" Ярослав Дубневич: на нього записано дев'ять ділянок (три з них вражають уяву: 3 га, 8 га і 15 га). Також у нього сім будинків, три квартири і дві дачі. А "регіонал"-мажоритарник Антон Кіссе разом з родиною володіють десятьма квартирами. У його соратника по партії, бізнесмена Олександра Гереги теж все непогано і з землею, і з житлом: в його власності і власності його сім'ї - вісім ділянок (дві з яких - 20 і 21 га), два будинки, сім квартир і дача.

Непогано з "квадратами" і в опозиції. На дружину екс-глави МВС Юрія Луценка Ірину записана земельна ділянка на 775 кв м і будинок площею 203 кв м, а на самого Луценка - тільки квартира на 27 кв м. При цьому Ірина Луценко живе в іншій трикімнатній квартирі, в центрі Києва, на Печерську, записаній на одного з членів сім'ї екс-міністра. "Найквартирніша" - опозиціонерка Тетяна Донець. У депутатки від "Батьківщини" - сім квартир і будинок площею 405 кв м.

"Сьогодні всі розуміють, що у більшості нерухомість та інші активи оформлені на юридичні особи або афільовані до їхньої компанії. Моя сім'я займається бізнесом у Дніпропетровську та Києві. Як наслідок, кожен у родині має квартиру в цих містах", - розповіла Донець. Куди скромніші дані декларацій "свободівців" - так, у лідера Олега Тягнибока, судячи з декларації, самі "кутки", він володіє лише п'ятою частиною квартири на 96 кв м і восьмою частиною квартири на 116 кв м.

Небідно виглядають і графи про нерухомість в деклараціях нових міністрів. Наприклад, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов та його сім'я володіють двома будинками по 170 "квадратів" кожен, квартирою і двома земельними ділянками площею по 3,5 га. У міністра економічного розвитку Ігоря Прасолова - дві квартири і шість ділянок до 13 га. А найбагатшим виявився глава Міноборони Павло Лебедєв - у нього і його сім'ї є два особняки загальною площею майже 2000 кв м, квартира і більш ніж 50 земельних ділянок. У нового міністра соцполітики Наталії Королевської - 4 квартири, ділянка 2 га, а у її родини - ще одна ділянка на 3,5 га. Міністр Кабміну Олена Лукаш може похвалитися трьома квартирами та гаражем, а глава МЗС Леонід Кожара - будинком площею 248 кв м, квартирою і ділянкою. Старий-новий прем'єр Микола Азаров володіє будинком на 594 кв м і квартирою 190 кв м. Остання розташована в центрі Києва, на вулиці Богдана Хмельницького. Правда, як розповідали охоронці будинку, сам прем'єр там не з'являється. Азаров живе на держдачі в Кончі-Заспі.

21 грудня повідомлялося, що за роки незалежності народні депутати різних скликань одержали задарма більш як 800 квартир у Києві. Свого часу депутат ВР 6-го скликання з групи "Реформи заради майбутнього" Валерій Камчатний заявляв, що звинувачення в тому, що він не хоче віддавати квартиру, яку він отримав від держави за законом про статус народного депутата, є безпідставними, оскільки службове житло перейшло йому у довічне користування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1261 | Додав: adminA | Теги: Азаров, Кожара, Королевська, Тягнибок, квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]