Пт, 2024-03-29, 12:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:19
Сесію парламенту Каталонії щодо незалежності Конституційний суд Іспанії заборонив
Інші останні Новини Європейського Союзу

Конституційний суд Іспанії заборонив пленарне засідання парламенту Каталонії, на якому планується обговорити результати референдуму і вирішити, чи буде оголошена незалежність.

Про це повідомляє El Pais.

З закликом блокувати засідання парламенту до суду звернулася фракція соціалістів у каталонському парламенті, яка перебуває в опозиції.

Юристи регіонального парламенту вже попереджали, що сесія буде незаконною, бо на ній мають обговорюватися результати референдуму, що був раніше заборонений Конституційним судом.

Як повідомлялося,  представники фракцій, які представляють правлячу більшість у парламенті в четвер ухвалили рішення провести 9 жовтня засідання, щоб обговорити результати референдуму.

Під час свого звернення лідер Каталонії Карлес Пучдемон має офіційно оголосити остаточні підсумки референдуму і повідомити про те, як уряд збирається виконувати рішення референдуму.

Згідно з каталонським законом про референдум, виступ глави автономії має запустити процедуру проголошення незалежності і спричинить за собою голосування у парламенті з цього питання.

Раніше Пучдемон пообіцяв, що Каталонія проголосить незалежність від Іспанії протягом найближчих днів.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: Конституційний суд Іспанії, Незалежність, парламент Каталонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]