Вт, 2024-04-23, 18:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:11
Схвалив створення Європейської прокуратури Європарламент
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Європейський парламент проголосував за рішення створити Офіс європейського прокурора (European Public Prosecutor’s Office, EPPO).

Про це повідомляє сайт ЄП.

Європейська прокуратура буде відповідати за розслідування та переслідування осіб, винних у правопорушеннях, які стосуються бюджету ЄС.

Наразі лише національні органи влади можуть проводити розслідування та переслідування щодо шахрайств з бюджетом ЄС, наприклад, навмисне зловживання структурними фондами ЄС чи міжнародного шахрайства у сфері ПДВ, але їх юрисдикція закінчується на державних кордонах.

"EPPO дозволить швидко обмінюватися інформацією, координувати поліцейські розслідування, швидко заморозити та вилучати активи, а також заарештовувати підозрюваних за кордоном", - йдеться у повідомленні.

Вона буде тісно співпрацювати та доповнювати Євроюст та Європейську комісію з боротьби із шахрайством (OLAF), щоб забезпечити більш успішне переслідування та краще відшкодувати кошти платників податків.

EPPO буде створена в рамках співпраці між 20 державами-членами. Вісім країн, які в даний час не беруть участі в проекті - Швеція, Нідерланди, Мальта, Угорщина, Польща, Велика Британія, Ірландія та Данія - зможуть приєднатися до співпраці в будь-який час,.

Центральний офіс EPPO буде розташовуватися в Люксембурзі з головним прокурором та прокурорами усіх країн-учасниць, які будуть керувати щоденними кримінальними розслідуваннями, що проводяться делегованими прокурорами у всіх країнах-учасницях.

Після схвалення Європарламентом Рада ЄС може офіційно прийняти положення про EPPO. Очікується, що прокуратура почне працювати в період між 2020 і 2021 роками.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: створення Європейської прокуратури, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]