Пт, 2024-04-26, 00:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
Сьогодні Папа Бенедикт XVI відслужить останню недільну месу у Вічному місті
Інші останні Новини світу
У неділю, 24 лютого, у Ватикані розпочалася остання недільна меса Папи Римського Бенедикта XVI, повідомляє Газета.Ru з посиланням на Associated Press.

"Я буду служити церкві з тією ж любов'ю і самовіддачею після відставки. Я не відмовляюся від церкви. Бог покликав мене вийти на гору", - цитує главу католицької церкви Reuters.

Як відзначає агентство, на площі Святого Петра поступово збираються люди. Італійська влада очікує, що на прощальну месу можуть прийти понад 100 тисяч осіб, незважаючи на прогноз погоди і сильний дощ.

11 лютого Бенедикт XVI заявив, що покине папський престол 28 лютого. Своє рішення 85-річний понтифік пояснив тим, що сили і вік не дозволяють йому більше "вірно нести своє служіння". Бенедикт XVI став першим за 600 років главою католицької церкви, який пішов у відставку. Повідомлялося, що церковні правила, що визначають порядок обрання нового понтифіка, в цей раз можуть бути інтерпретовані інакше, і конклав, який обере нового папу, збереться раніше звичайного терміну, тобто ще до 15 березня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Папа Бенедикт XVI, вічне місто, остання недільна меса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]