Пт, 2024-04-19, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Сьогодні уряд Іспанії розгляне призупинення автономії Каталонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд Іспанії сьогодні розгляне призупинення автономії Каталонії.

У суботу, 21 жовтня, уряд Іспанії в Мадриді проведе спеціальне засідання щодо Каталонії.

Про це повідомляє DW.

"На засіданні уряд має намір ввести у дію статтю 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє центральному уряду вжити примусових заходів щодо виконання автономним регіоном своїх конституційних зобов'язань", - йдеться у повідомленні.

Оглядачі зазначають, що в результаті ухвалення урядового рішення, яке має бути погоджене Сенатом, регіональний уряд може бути відсторонений від виконання обов'язків та оголошено дострокові місцеві вибори.

Як повідомлялося, 10 жовтня у парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набрання сили цим документом було відкладене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність регіону чи ні.

Однак у призначений день Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попрохав про двомісячні переговори із центральним урядом.

Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 690 | Додав: adminA | Теги: уряд Іспанії, Сьогодні, призупинення автономії Каталонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]