Пт, 2024-04-26, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
Статус дружини Макрона Єлисейський палац прояснив
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єлисейський палац видав так звану "хартію прозорості", в якій прояснив статус дружини президента Франції Бріжит Макрон.

Про це йдеться на сайті Єлисейського палацу.

Як зазначають в Єлисейському палаці, хоча роль та засоби існування дружин різних президентів республіки досі не оприлюднювалися, Еммануель Макрон хотів би, щоб французи були поінформовані про роль та засоби, що надані його дружині.

"Хартія прозорості" не має сили закону і стосується лише Бріжит Макрон.

"Це не офіційний статус, а зобов’язання, дійсне лише для Бріжит Макрон і тільки протягом терміну повноважень Еммануеля Макрона, що не поширюється на дружин його наступників", пояснили в оточенні дружини президента Франції, повідомляє Le Figaro.

"Дружина глави держави не отримує гроші за свою роботу, не має окремого бюджету чи власного офісу: два асистенти, надані їй є невід’ємною частиною апарату глави держави" - повідомляють у Єлисейському палаці.

"Публікація такого пояснення є безпрецедентною. Вона не створює нових прав для дружини президента республіки, однак уточнює і окреслює громадську роль Бріжит Макрон" - йдеться у документі.

Нагадаємо, понад 270 тисяч французів підписали петицію проти надання статусу першої леді Франції дружині президента Бріжит Макрон.

У ній підписанти вимагали не виділяти бюджетні кошти на офіційну посаду першої леді, яку Еммануель Макрон обіцяв створити для своєї дружини під час передвиборчої кампанії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 687 | Додав: adminA | Теги: статус дружини Макрона, Єлисейський палац | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]