Чт, 2024-04-18, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Суди заборонили 90% мирних зібрань - дослідження
Інші останні Офіційні новини
За 2 останні роки в Україні були заборонені судами 90% мирних зібрань. Таку статистику наводять у Центрі політико-правових реформ, повідомляє "Канал 24".

"За три роки, відколи центр проводить дослідження, інтенсивність заборон мирних зібрань зросла в 3,5 рази", - розповів спеціаліст центру Максим Середа.

Як відомо, право на мирні зібрання, як і можливість заборони їх судом, в Україні регулюється лише 39 статтею Конституції. Втім, зазначають в організації, у головному документі країни не враховані деякі деталі, які спричиняють обмеження свободи громадян.

До слова, відповідно до Конституції, громадяни мають право на мирні зібрання без зброї, про проведення яких повинні завчасно попереджати органи виконавчої влади.

Своєю чергою, суд має право заборонити протест, якщо визначить, що він шкодить інтересам національної безпеки та громадського порядку. Втім, в які саме строки громадяни повинні повідомляти про акцію протесту - досі не визначено.

Слід згадати, що директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко прогнозує зростання протестних настроїв в Україні: "Нас чекають некеровані несподівані вуличні сутички різних протестних груп з владою, і яка з цих сутичок стане спусковим гачком масових хвилювань і заворушень - передбачити дуже важко".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: Суди, дослідження, 90% мирних зібрань | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]