Вт, 2024-04-23, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:03
"тіньові доходи" 21 партії НАЗК просять перевірити
Інші останні Політичні новини

НАЗК просять перевірити "тіньові доходи" 21 партії

Комітет виборців України закликав Національне агентство з питань запобігання корупції перевірити 21 політичну партію на предмет можливого тіньового фінансування.

Про це зазначається на сайті КВУ.

“Комітет виборців України закликає Національне агентство з питань запобігання корупції здійснити перевірку 21 політичної партії, діяльність яких може містити ознаки тіньового фінансування”, - йдеться в повідомленні.

За даними КВУ, у звітах цих політичних сил вказані нульові витрати на проведення статутної діяльності, однак вони мають постійно діючі інформаційні ресурси (як правило, сторінка в мережі інтернет) та проводять іншу оплачувану діяльність, що може свідчити про тіньовий характер їх фінансування.

У Комітеті розповіли, що там проаналізували звіти політичних партій за ІІ квартал 2017 року і виявили, що 70% партій не зазначили жодних витрат упродовж звітного періоду (квітень-червень). Так, «нульові звіти» подали 192 партії із загалом 272, чиї звіти доступні на сайті НАЗК.

“Попри формально нульові витрати, 19 політичних партій ведуть активну діяльність. Зокрема, регулярно наповнюють та підтримують діяльність власних веб-сайтів, організовують зустрічі з громадянами, проводять круглі столи, конференції та ведуть іншу діяльність, що потребує суттєвих грошових витрат”, - зауважили в КВУ.

Серед партій, які, на думку представників Комітету виборців, НАЗК має перевірити - партія «Захисників Вітчизни», Селянська партія України, партія «Справедливість», Рух нових сил Михайла Саакашвілі, «Наша Україна» та інші.

КВУ закликає зазначені політичні партії пояснити джерела походження коштів для проведення відповідності діяльності, а керівництво НАЗК – ініціювати перевірку вказаних партій.

Водночас у Комітеті виборців додали, що у випадку виявлення правопорушень такі дії можуть кваліфікуватися відповідно до статті 159 Кримінального кодексу з подальшим накладенням штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: тіньові доходи 21 партії, НАЗК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]