Сб, 2024-04-20, 09:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
У американців "лужниківська група" таки купує два українських обленерго
Інші останні Економічні новини
ТОВ "ВС Енерджi Iнтернейшнл" досягла домовленостi з корпорацiєю AES (США) про купiвлю двох енергопостачальних компанiй в Українi - ПАТ "AES Київобленерго" та ПАТ "AES Рiвнеобленерго". Про це повiдомили в прес-службi компанiї, передає "Iнтерфакс-Україна".

За її даними, закриття угоди очiкується в серединi 2013 року.

Пiсля отримання дозволу регуляторних органiв та завершення операцiї цi активи перейдуть в управлiння компанiї "ВС Енерждi Iнтернейшнл Україна".

Корпорацiя AES погодилася продати належнi їй 89,12% акцiй ПАТ "AES Київобленерго", яке обслуговує 881 тис споживачiв у Київськiй областi, а також 84,56% акцiй ПАТ "AES Рiвнеобленерго", яке обслуговує 412 тис споживачiв у Рiвненськiй областi.

"Електроенергетика - головний напрям нашого бiзнесу, й ми зацiкавленi в його розширеннi. Ми маємо високу компетенцiю в галузi передання i постачання електроенергiї, що пiдтверджується показниками ефективностi наших компанiй", - заявив президент "ВС Енерджi Iнтернейшнл Україна" Михайло Спектор.

Як писала "Економічна правда", 24 січня в Давосі, представник групи Михайло Спектор заявив, що "лужниківська група" планує взяти участь у приватизації двох обленерго в Україні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров публічно висловив невдоволення американськими власниками "Київобленерго": розкритикував їх за "неприпустиму байдужість до людей" і попередив, що "уряд миритися з цим не буде і подібного не терпітиме", а тому буде застосовувати "всі правові механізми впливу".

Як відомо, VS Energy володіє близько 95% акцій в "Кіровоград-", "Херсон-", "Житомиробленерго" і "Севастопольенерго".

Групі також належить близько 70% в "Чернівціобленерго", близько 50% - у "Одесаобленерго" і близько 15-20% - в "Хмельницьк-" і "Миколаївобленерго". Напередодні VS Energy продала контрольний пакет "Закарпаттяобленерго".

Бенефіціарами VS Energy International є кілька російських підприємців, у тому числі колишній віце-спікер Держдуми Росії, сьогодні спецпредставник президента Росії зі взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном Олександр Бабаков.

Американська AES Washington Holdings BV (входить в структуру AES Сorporation) придбала пакети акцій "Київобленерго" і "Рівнеобленерго" розміром 75% +1 акція на приватизаційному конкурсі в 2001 році.

Потім AES Сorporation збільшила свої пакети акцій до 89,12% в "Київобленерго" і до 84,56% - в "Рівнеенерго".

Про те, що група VS Energy домовилася з американською AES Сorporation про купівлю 89,12% акцій енергопостачальної компанії "AES-Київобленерго" і 84,56% компанії "AES-Рівнеенерго" повідомлялось 25 січня.

Того ж дня, компанія "AES Україна" спростувала інформацію про продаж енергопостачальних компаній "AES-Київобленерго" і "AES-Рівнеенерго" російській групі VS Energy.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: українські обленерго, Лужниківська група | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]