Пт, 2024-04-26, 15:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
У шахрайстві з мільйонами ошуканих виборців звинуватили Берлусконі
Інші останні Новини Європейського Союзу
Прокуратура Риму оцінить дії екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі, що очолює правоцентристську коаліцію на прийдешніх 24-25 лютого парламентських виборах, який розіслав виборцям листа з обіцянкою відшкодувати їм виплачений муніципальний податок на нерухомість (IMU), повідомляють РИА "Новости" з посиланням на італійські ЗМІ.

З відповідною заявою в прокуратуру звернувся Джанфранко Машіа, що є кандидатом у регіональну раду області Лаціо від блоку "Громадянська революція". На його думку, своїм листом, на конверті якого було вказано "Важливе повідомлення. Відшкодування IMU 2012", Берлусконі порушує норми передвиборчого законодавства і вдається до шахрайства.

У цьому зв'язку Машіа просить слідчих уважно вивчити звернення відомого політика, щоб встановити, чи є в його діях спроба підкупу виборців. "Мільйони італійців отримали в свої поштові скриньки підписане Берлусконі послання, текст якого сприймається як обіцянка виплатити гроші в обмін на голоси", - пояснив він.

З цією оцінкою дій лідера правоцентристської коаліції згодні багато відомих італійських політиків, які беруть участь у виборчій кампанії. Так, на думку лідера партії "Італія цінностей" Антоніо Ді П'єтро, лист Берлусконі є не передвиборчою агітацією, а справжнім шахрайством. Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті, який стоїть на чолі передвиборчого блоку центристів, також висловив думку, що його попередник, відправляючи подібні листи, намагається купити голоси італійців.

Вперше про свій намір у разі перемоги повернути італійцям виплачений ними в 2012 році муніципальний податок на нерухомість, запроваджений урядом Маріо Монті, Берлусконі заявив на початку лютого. Тоді він зазначив, що він і його прихильники схвалять відповідне рішення на "першому ж засіданні Ради міністрів".

Нагадаємо, 26 жовтня 2012 року Берлусконі засудили до чотирьох років ув’язнення за фінансові махінації у компанії Mediaset, визнавши його винним в ухиленні від сплати податків. Термін ув’язнення того ж дня був скорочений до одного року, оскільки Берлусконі потрапив під закон про амністію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: ошукані виборці, шахрайство, берлусконі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]