Пт, 2024-04-19, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
Убивати ґвалтівників дозволив президент Індії
Інші останні Новини світу

Президент Індії Пранаб Мукерджі схвалив запровадження смертної кари як максимальне покарання за сексуальне насильство, пише The Wall Street Journal.

Протягом шести тижнів це рішення глави держави повинен схвалити парламент, після чого воно набуде чинності негайно. Згідно з оновленим законом, ґвалтівників чекатиме покарання від семи років в'язниці до смертної кари. При цьому в кримінальному кодексі залишиться виняток, що найвища міра покарання не буде поширюватися на зґвалтування, вчинені всередині подружніх пар.

Влада Індії вирішили посилити законодавство після резонансного вбивства студентки наприкінці 2012 року. 23-річну жінку зґвалтовано 16 грудня шістьма чоловіками в салоні автобуса, на якому вона їхала в Делі. 29 грудня вона померла від отриманих травм.

Смерть студентки викликала в Делі хвилю демонстрацій, учасники яких вимагали стратити винних. Чинний закон зробити цього не дозволяє, бо передбачена ним максимальна міра покарання - довічне ув'язнення. Як зазначає The Wall Street Journal, прискорена процедура ухвалення закону нетипова для Індії, парламент якої зазвичай розглядає законопроекти більше року.

У середині січня в Індії сталося ще одне резонансне зґвалтування, пов'язане з громадським транспортом. Водій та кондуктор автобуса відвезли єдину пасажирку - 29-річну заміжню жінку - в якесь місце, де разом з п'ятьма іншими чоловіками ґвалтували її всю ніч. На ранок вони відпустили жертву, після чого вона розповіла про те, що трапилося, і ґвалтівників затримали. Всі вони дали свідчення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1007 | Додав: nowyny | Теги: убивати ґвалтівників, Індія, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]