Чт, 2024-04-25, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:58
"Ударівець" Пинзеник впевнений - держбюджет-2013 у частині доходів виконати нереально
Інші останні Економічні новини
Стартовий місяць 2013 року підтвердив нереальність виконання держбюджету, у першу чергу щодо доходів, вважає народний депутат, заступник голови фракції "УДАР" Віктор Пинзеник.

"" Якщо провести порівняння в порівнянних умовах, то зростання надходжень до загального фонду за перший місяць поточного року склало лише 0,5% проти затверджених законом 9,2%. Для абсолютної коректності порівнянь в наведених підрахунках враховано і ту обставину, що в січні минулого року НБУ перерахував до держбюджету на 0,2 млрд грн більше, а також більше (на 0,9 млрд грн) у січні 2013 року обсяги відшкодування ПДВ, у порівнянні з минулим роком", - цитує слова депутата прес-служба партії" УДАР "у суботу, 2 лютого.

Пинзеник переконаний, що умовну бюджетну динаміку нинішній уряд забезпечує за рахунок введення авансової сплати податку на прибуток.

"Як наслідок - надходження цього податку зросло в січні 2013 року у 4,3 рази - з майже 1 млрд грн у січні 2012-го, до майже 4 млрд 2 січні 2013-го року", - повідомив представник "УДАРу".

У цьому зв'язку депутат ще раз звернув увагу на необхідність перегляду держбюджету-2013. "Він повинен базуватися на реальних доходах і спиратися на такий важливий сьогодні принцип - жити за коштами. За нинішніх умов країні неприпустимо жити з таким дефіцитом бюджету, з наростаючим боргом", - підкреслив народний депутат.

Варто відзначити, що Пинзеник як переконаний монетарист, бачить єдиний засіб зі зцілення української економіки від боргової кабали у кардинальному перегляді бюджету. Це рішення включає скасування офшорів, підвищення ціни на газ для населення і відмову від чиновницької розкоші.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1027 | Додав: nowyny | Теги: Пинзеник, держбюджет-2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]