Чт, 2024-04-18, 13:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:48
Україна та Польща розробили план дій на випадок наступу РФ - «Захід-2017»
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Зараз сформовано комплекс тактичних українсько-польських навчань, які вже проводяться на території України

Україна та Польща пильно стежать за російсько-білоруськими навчаннями «Захід-2017». Про це зазначили начальники Генеральних штабів Збройних сил України та Війська Польського під час прикордонної зустрічі, яка відбулася 30 серпня у Львові на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, повідомляє прес-служба Міноборони України.

«Ми обговорили питання навчань «Захід-2017». Були розглянуті можливі загрози, пов’язані з цими навчаннями, а також шляхи реагування як зі сторони Війська Польського, так і Збройних сил України», — зазначив начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

У свою чергу начальник Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща Лешек Суравські зауважив, що польська сторона також пильно стежить за російсько-білоруськими навчаннями «Захід-2017».

«З досвіду попередніх років ми бачимо, що росіяни з кожним наступним навчанням збільшують кількість залучених сил. Росіяни кажуть, що ці навчання для захисту, але вони мобілізували 100 тисяч солдат. Якщо перекидання 1 танкової армії є захистом, то скільки ж солдатів потрібно перекинути, щоб це був наступ?» — наголосив Суравські.

Також Муженко додав, що зараз сформовано комплекс тактичних навчань, які вже проводяться на території України.

Як повідомлялося, начальник генерального штабу збройних сил Білорусі генерал-майор Олег Бєлоконєв відкидає заяви про те, що спільні білорусько-російські військові навчання «Захід-2017» можуть бути використані для нападу на Україну.

Як відомо, країни-сусіди Білорусі, серед них держави Балтії і Україна непокояться, що Росія може використати навчання «Захід-2017» для агресивної розбудови своєї військової присутності в регіоні, на східному фланзі НАТО, і перетворити Білорусь на плацдарм для можливого наступу на Україну. Росія відкидає такі побоювання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 700 | Додав: adminA | Теги: наступ рф, план дій, україна, «Захід-2017», Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]