Пт, 2024-04-19, 21:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Лівоекстремістське турецьке угрупування оголосило про свою відповідальність за вибух у Анкарі
Інші останні Новини світу
Незаконне турецьке угруповання "Революційний народно-визвольний фронт" (DHKP-C) взяло відповідальність за теракт біля посольства США в Анкарі, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на Reuters.

Вибух у американській дипмісії в турецькій столиці здійснив в п'ятницю, 1 лютого, терорист-смертник, 40-річний член угруповання Еджевіт Шанлі, турок за національністю. В результаті загинув він сам і охоронець посольства, теж громадянин Туреччини. Ще кілька людей отримали поранення. Будівлі дипмісії завдано незначного збитку.

Тим часом влада Туреччини оголосила в суботу ввечері, 2 лютого, що в Стамбулі і Анкарі затримано трьох підозрюваних у причетності до організації теракту біля посольства США. Будь-які інші подробиці поки невідомі.

Що стосується Еджевіта Шанлі, то він вже потрапляв у поле зору турецької влади. У 1997 році він був засуджений за терористичну діяльність і членство в "Революційному народно-визвольному фронті". За гратами він приєднався до масштабної голодовки ув'язнених, після якої з ним трапився психічний розлад. Через чотири роки він вийшов на волю.

Угрупування DHKP-C, що діє з кінця 1970-х років і дотримується марксистсько-ленінської ідеології, оголошено владою Туреччини, США і Євросоюзу терористичною організацією. Раніше "Революційний народно-визвольний фронт" неодноразово брав відповідальність за напади і вбивства іноземних громадян та військовослужбовців в Туреччині.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 939 | Додав: nowyny | Теги: Вибух, турецьке лівоекстремістське угрупув, Анкара | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]