Пт, 2024-04-19, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:53
В Раді опозиція зареєструвала антикорупційні законопроекти та закон про імпічмент президента
Інші останні Політичні новини
Лідери опозиційних фракцій - "Батьківщини", "УДАРу" і "Свободи" - зареєстрували у Верховній Раді низку законопроектів, зокрема і про порядок імпічменту президента України, повідомляє прес-служба парламенту.

Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок зареєстрували законопроекти: "Про порядок імпічменту президента України", "Про скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених виконувати функції держави", "Про антикорупційну перевірку чиновників усіх рівнів" та "Про Національне антикорупційне бюро".

Текст законопроектів на офіційному сайті Верховної Ради поки що відсутній.

Яценюк хоче виборів, бо Україна намучилася з Януковичем

В Україні доцільно провести дострокові президентські і парламентські вибори, але опозиція поки що наполягає тільки на персональному голосуванні. Про це заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк на брифінгу лідерів опозиції, повідомляє Українська правда.

На уточнення, чи йде зараз 30-денний термін (і якщо протягом цих днів Рада не збереться, то президент має право призначити дострокові вибори), Яценюк відповів: "Звичайно".

"В Україні потрібно провести в першу чергу дострокові президентські вибори, а то Україна вже замучилась з президентом Віктором Януковичем за 2,5 року. І було б доцільно провести дострокові парламентські вибори. Але поки що мова йде тільки про введення особистої процедури голосування", - заявив Яценюк.

При цьому Яценюк заявив, що опозиція готова з власних коштів оплатити модернізацію системи голосування "Рада", якщо вона вийшла з ладу.

Він також нагадав, що протягом трьох днів відсутні на сайті парламенту дані про письмову реєстрацію депутатів, а на засіданні фракції Партії регіонів були відсутні 40 депутатів.

"Те, що ви кажете, що вони зараз прийшли на роботу, це просто смішно. Говорити, що це героїзм, що Партія регіонів привела всіх на роботу. Але це ще не означає, що вони всі будуть персонально голосувати. Цілком можуть вийти попісяти або коньячку попити", - зазначив лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

Раніше повідомлялося, що представники української інтелігенції готові ініціювати припинення президентських повноважень Віктора Януковича і проводити акції непокори в разі вступу України до Митного союзу. Про це йдеться у зверненні "Геть від кремлівського ярма!" Народного комітету захисту України до президента Януковича, яке було оприлюднене на прес-конференції в Києві головою комітету Дмитром Павличком. За імпічмент Януковича українська інтелігенція зібрала 200 підписів відомих в Україні громадських і культурних діячів.

Зазначимо, що ще в грудні 2012 року представники опозиції обіцяли, що, прийшовши у владу, спершу займуться імпічментом президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: рада, антикорупційні законопроекти, закон про імпічмент президента, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]