Пт, 2024-04-26, 16:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
В Україну наступного тижня повернеться місія Кокса-Кваснєвського
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Наглядова місія Європейського парламенту, до якої входять колишній президент Європарламенту Пет Кокс та екс-президент Польщі Александр Кваснєвський, повернеться в Україну наступного тижня, заявляє радник президента - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації глави держави Андрій Гончарук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня, точніше наприкінці тижня, місія наглядова у складі Кокса та Кваснєвського повертається в Україну", - сказав Гончарук.

За словами Гончарука, у представників місії намічено широке коло зустрічей. "У них запит на досить широке коло зустрічей з українським керівництвом і не лише керівництвом, громадськими діячами", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи порушуватиметься тема увязнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка під час саміту Україна-ЄС у Брюсселі 25 лютого.

При цьому Гончарук нагадав, що питання екс-прем'єра і екс-міністра МВС не нове, і "з'явилося не вчора". "Напевно, стільки часу, скільки було витрачено на дискусії і інформацію з цього питання, я навіть не хочу ні з чим порівнювати, з іншими питаннями", - додав він.

Гончарук зазначив, що якщо будуть питання з цього приводу, Україна надасть таку інформацію.

Раніше повідомлялося, що питання вибіркового правосуддя порушуватимуть під час саміту Україна-ЄС, запланованого на 25 лютого поточного року в Брюсселі.

"Саміт Україна-ЄС, який відбудеться 25 лютого, - це звичайний елемент у діалозі Євросоюзу з іншими країнами. Він не призначений спеціально для того, щоб обговорювати питання стосовно Юлії Тимошенко та інших справ вибіркового правосуддя. Однак це питання обговорюватиметься на саміті, бо без розв'язання проблеми виборчого правосуддя неможливо просунутися вперед у відносинах між Україною та ЄС", - розповів голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

Зазначимо, мандант спостережної місії Європарламенту в складі екс-президента Польщі й екс-голови ЄП у справах Тимошенко та Луценка закінчився минулого року, а 9 січня президент ЄП отримав остаточну доповідь місії.

Нагадаємо, Європарламент (ЄП) оголосив, що за справою Тимошенко від імені Євросоюзу спостерігатимуть авторитетні політики - Кваснєвський і Кокс, які готові вирушити до Києва. На них покладено і більш масштабне завдання - розв'язання кризи у відносинах Євросоюзу з Україною.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: місія Кокса-Кваснєвського, Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]