Чт, 2024-03-28, 13:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Відкиття виставки художнього текстилю 1.02.13
Інші останні Культурні новини

1 лютого в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка художнього текстилю Марти Базак.

Марта Базак – заслужений художник України, член Національної спілки художників України, старший викладач кафедри художнього текстилю Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну імені Михайла Бойчука.

Займається гобеленом, живописом та графікою, починаючи з 1976 року. М.Базак у текстильних композиціях і гобеленах тяжіє до оригінальних прийомів виконання, використовує складні техніки та варіації тканих і нетканих поверхонь. Крім техніки гладкотканого гобелену з характерним підкресленням живописних можливостей текстилю, часто звертається до ткання в рамах і параванів (ширм), які в її виконанні стають самостійними просторовими текстильними композиціями,органічно вписуються в сучасний інтер΄єр.

Художниця є учасницею понад 70 художніх виставок, у т.ч. 15-ти персональних. Твори зберігаються у багатьох музеях України, Росії та у приватних колекціях в Україні, Канаді, Німеччині, Польщі, Росії, США та Франції.

Запрошуємо до музею 1лютого 2013 року о 16 год.

Виставка працюватиме до 24.03.2013 р.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1113 | Додав: nowyny | Теги: виставка художнього текстилю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]