Пт, 2024-04-19, 20:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
Влада відвертає увагу позбавленням мандатів від теми персонального голосування, каже політолог
Інші останні Економічні новини
Незаконне рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення мандатів двох депутатів позафракційників - це маневр влади, покликаний відвернути увагу від питання персонального голосування у парламенті.

Про це заявив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Це ж старовинна тактика Партії регіонів - відвести увагу від серйозної проблеми. Саме на такий ефект в першу чергу розраховано це рішення ВАСУ. На цьому тлі питання персонального голосування, підняте сьогодні опозицією та пресою, відійде далеко на другий і третій план. Вже завтра всі будуть писати про цей прецедент - позбавлення депутатів мандату в суді", - заявив Небоженко, якого цитує УНІАН.

Крім того, на думку політолога, на Домбровському і Балозі відпрацьовується механізм "висмикування" з парламенту найактивніших депутатів.

"При всій моїй повазі ні Павло Балога, ні Олександр Домбровський не є активними депутатами, але їх обрали для того, щоб продемонструвати, що буде з тими, хто особливо проявляв активність і протистоїть в Раді", - наголосив Небоженко.

Аналітик не виключає, що схожа схема позбавлення депутатства може бути використана проти тих політиків, які вимагають ввести систему персонального голосування "Рада-3". Опозиції в даній ситуації, на переконання політолога, варто проявити згуртованість і опротестувати дане рішення.

Нагадаємо, сьогодні Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Балогу і Домбровського.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: персонального голосування, влада, позбавленням мандатів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]