Пт, 2024-03-29, 04:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
За рекордні 7,9 млн фунтів стерлінгів продано картину Шіле "Коханці"
Інші останні Новини світу
Малюнок австрійського експресіоніста Егона Шіле "Коханці (Автопортрет з Уоллі)" встановив рекорд для робіт художника на папері, пішовши з молотка на аукціоні Sotheby's у Лондоні у вівторок увечері за 7,9 мільйона фунтів стерлінгів, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на повідомлення аукціонного будинку.

Подвійний портрет було виставлено на торги відомим Музеєм Леопольда у Відні, який продовжує співпрацювати з Sotheby's, вже не вперше виставляючи на аукціон першокласні роботи Шіле. "Коханці" вважаються одним з найцінніших малюнків художника, які будь-коли з'являлися на торгах. На папері гуашшю і олівцем зображено самого художника і його багаторічну музу Уоллі Нойзель незадовго до розставання.

На аукціоні було продано ще дві роботи Шиле із зібрання музею. "Автопортрет в зеленій сорочці з закритими очима" пішов за 5,1 мільйона фунтів при максимальній попередній оцінці в 2,5 мільйона. Малюнок "Лежача на спині дівчина з перехрещеними руками і ногами" було продано за 1 мільйон фунтів, довівши загальну виручку від продажів робіт із зібрання віденського музею до 14 мільйонів фунтів.

Зазначимо, також на торгах у вівторок було продано полотно Пабло Пікассо, прозване умовно "золота муза", на якому зображено відому коханку художника Марію-Терезу Вальтер.

Робота "Жінка, що сидить біля вікна" пішла за 28,6 мільйона фунтів стерлінгів. За 9 мільйонів фунтів було продано "Латаття, зелене відображення" Клода Моне, хоча нижня планка естімейта становила 12 мільйонів. Всього вечірні торги роботами імпресіоністів, сюрреалістів і модерністів принесли Sotheby's 121,1 мільйона фунтів, що стало другим в історії будинку результатом для цієї категорії продажів.

Зазначимо, що у грудні годинник всесвітньо відомої годинникової фірми Breguet, виготовлений у 1835 році, пішов з молотка на торгах аукціонного дому Sotheby's в Нью-Йорку за 6,8 мільйона доларів (приблизно 54 млн грн). Це рекордна ціна, заплачена за годинник, який будь-коли продавали з аукціону.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: картину Шіле Коханці, 9 млн фунтів стерлінгів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]