Пт, 2024-04-26, 06:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
Закликав Мадрид та уряд у Барселоні до негайного діалогу віце-президент Єврокомісії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс закликав центральний уряд у Мадриді та регіональний уряд у Барселоні розпочати негайний діалог у зв'язку з ситуацією через каталонський референдум.

Про це він заявив наприкінці дебатів у Європарламенті щодо питання ситуації в Каталонії у зв'язку з референдумом.

"Для ЄС, щоб він функціонував, повага верховенства права є важливою. Верховенство права - це єдине, що захищає слабких від сили могутніх, те, що захищає мале від великого, це єдиний спосіб, щоб ми мали союз держав-членів ЄС та громадян, де великі не будуть домінувати над малими", - заявив він.

За словами Тіммерманса деякі політичні сили під впливом популістського націоналізму почали використовувати демократію як інструмент проти верховенства права.

"Немає сумніву, що референдум, проведений у неділю, не був у межах верховенства права. І немає сумніву - що єдиний шлях вперед - це діалог. І немає сумніву, що Іспанія - це країна, де верховенство права поважається інституціями... Діалог має початися негайно, і єдине, що для цього потрібно - це політична воля", - заявив він.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Глава уряду автономії Карлес Пучдемон заявив, що Каталонія проголосить незалежність від Іспанії протягом найближчих днів.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: діалог, барселона, мадрид, уряд, віце-президент Єврокомісії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]