Пт, 2024-04-26, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
Затримали туркменський літак у Туреччині , який замість сантехніки віз тонну золота
Інші останні Новини світу
У п'ятницю, 22 лютого, в міжнародному аеропорту Стамбула був затриманий літак туркменської авіакомпанії "Туркменховаєллари" ("Туркменські авіалінії") при спробі вивезти в Ашхабад більше тонни золота в злитках. Про це повідомляє "Гундогар" з посиланням на турецьку газету Askam.

Власником вантажу виявилася турецька будівельна компанія "Polimeks", яка давно займається будівельними проектами в Туркменістані. За документами на борту літака нібито знаходилася сантехніка.

За відомостями турецьких ЗМІ, загальна вага незареєстрованого золота, виявленого митниками, склала 1,3 тонни.

Компанія після цього інциденту розповсюдила прес-реліз, в якому стверджується, що вантаж перевозився законно. Вона заявляє також, що на борту золота було на порядок менше, ніж було вказано в ЗМІ (за версією "Polimeks" - лише 190 кілограмів).

Золото, як стверджує компанія, вона мала намір використати для закупівлі будівельних матеріалів "в тих країнах, куди через міжнародне ембарго неможливо зробити банківський переказ".

Компанія "Polimeks", за інформацією "Гундогар", працює в Туркменії близько 17 років. На її рахунку в республіці більше 120 проектів, включаючи ашхабадську телевежу. Нещодавно вона виграла тендер на будівництво міжнародного аеропорту в Ашхабаді вартістю в 2,2 мільярда доларів.

6 лютого повідомлялося, що турецький літак, що прямував, приблизно, з Гани в Дубай з 1,5 тонни золота на борту, був затриманий в аеропорті Стамбула.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: тонна золота, туркменський літак, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]