Пт, 2024-04-26, 02:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:19
Екс-глава Єврокомісії: санкції ЄС проти України не найкраща ідея
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Екс-глава Єврокомісії Романо Проді не є прихильником санкцій щодо України, які обговорюються в політичних колах ЄС та США.

Про це він заявив 14 березня у Вашингтоні, повідомляє російська служба "Голосу Америки".

"Санкції щодо України можуть відправити країну прямо в обійми Росії", - зазначив Проді.

У той же час, він поділяє стурбованість колег, зокрема, у зв'язку з ситуацією навколо Юлії Тимошенко.

При цьому екс-глава Єврокомісії твердо стоїть на позиції заохочення реформ в Україні, як обов'язкової вимоги для її подальшого зближення з Євросоюзом. Зокрема, мова йде про судову реформу.

Говорячи про країни, які продемонстрували найбільшу прагнення інтегруватися в європейський простір, Проді виділив Україну, заявивши при цьому, що "мудрою політикою для ЄС було б відкрити двері для України, не намагаючись при цьому змагатися з Росією".

"Росія запропонувала Україні вступити до Митного союзу, і в цій пропозиції для України є певна привабливість. Однак у довгостроковій перспективі, в України є серйозний інтерес до зближення з ЄС", - зазначив Проді.

"Знаходячись між ЄС і Росією, не в змозі визначитися, Україна страждає за багатьма параметрами", - заявив колишній глава Єврокомісії, зазначивши, що українські зв'язки з Росією надзвичайно глибокі.

Раніше євродепутат Ребекка Хармс заявляла, що якщо українська влада використовуватиме судову систему для боротьби з політичним и опонентами, Європа може застосувати візові санкції.

Як повідомлялося, 15 березня в Брюсселі під час зустрічі з головою комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмаром Броком, президентом Європейської народної партії Вільфредом Мартенсом і головою групи ЄНП у парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ Яцеком Саріуш-Вольським лідер парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко закликав європейських політиків ввести санкції проти чиновників, які гальмують євроінтеграцію.

Крім того, на думку члена парламентського комітету з питань євроінтеграції Петра Порошенка, квітень і травень 2013 року буде вирішальним у питанні підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у листопаді. Він попередив, якщо якісного зрушення у виконанні вимог ЄС не відбудеться, санкції, що послідують за цим, будуть обгрунтованими.

Довідка

Романо Проді - італійський політик, лівоцентрист.

Двічі перебував на посаді прем'єр-міністра Італії - (1996-1998) і (2006-2008).

З 1999 по 2004 рік очолював Єврокомісію

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1108 | Додав: adminA | Теги: санкції ЄС, ідея, україна, Екс-глава Єврокомісії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]