Пт, 2024-04-26, 03:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Песимізм підвищує шанси стати довгожителем
Інші останні Новини світу науки і технологій
Песимістично налаштовані люди живуть довше, ніж оптимісти. Про це заявили співробітники університету Ерлангена-Нюрнберга у Німеччині, повідомляє РБК з посиланням на The Telegraph.

Дослідження науковців, у якому взяли участь 40 тис дорослих людей, ґрунтується на відомостях, зібраних в період з 1993 по 2003 рік. У ході роботи спеціалістів просили оцінити добровольців ступінь задоволеності життям, поділитися прогнозами на майбутнє. Через 5 років вони знов повторили опитування і встановили, що ті, хто має низькі очікування щодо майбутнього життя, дотримуються здорового способу життя, на відміну від оптимістів (10%), в яких спостерігався ризик втрати працездатності та передчасної смерті упродовж 10 років.

"Наше дослідження показало, що ті, хто малював райдужні картини свого майбутнього, мали великий ризик виникнення інвалідності та передчасної смерті протягом 10 років. Песимізм стосовно майбутнього може спонукати людей бути обережними, вживаючи заходів щодо поліпшення здоров'я і безпеки", - коментує автор дослідження Фрідер Р.Ланг.

Експерти зазначили, що, як правило, люди похилого віку висловлювали досить похмурі прогнози, але виявилися при цьому точні, чого не можна сказати про оптимістично налаштовану молодь, яка переоцінила свій успіх.

"Отримані результати залежать також від віку та наявних ресурсів. Наші відомості можуть допомогти у вживанні необхідних заходів, що збільшують шанси на довге здорове життя", - зазначив Ланг.

Попередні дослідження показали, що нереальний оптимізм щодо майбутнього допомагає людям відчувати себе краще у випадках смертельної хвороби.

Дослідження науковців опубліковано в журналі Американської психологічної асоціації.

Оцінюючи висновки німецьких дослідників, варто пам'ятати, що і вони зроблені під впливом культурних особливостей і менталітету прагматичної німецької нації.

А ось за даними українських науковців з Геронтологічного інформаційно-консультативного центру Інституту геронтології Національної медичної академії України, люди з вищою освітою й оптимісти живуть довше. Здатність давати вихід емоціям - будь-то сміх чи сльози - допомагає легше справлятися зі стресами, а розвинений інтелект і ясна пам'ять уберігають від різних захворювань.

Американські науковці знають простий рецепт довгого і здорового життя. Для цього потрібно завести собаку, багато дружити і бути у щасливих подружніх взаєминах. Наскільки оптимізм чи песимізм впливає на ці здібності відомо в інших дослідженнях, присвячених вивченню стилю життя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: песимізм, довгожителі, шанси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]