Пт, 2024-04-26, 17:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:50
"Укрзалізницю" атакували хакери. Керівництву погрожують
Інші останні Кримінальні новини

Сайт акціонерної компанії "Укрзалізниця" не працює через атаки хакерів, топ-менеджменту компанії погрожують фізичною розправою. Про це сьогодні, 15 грудня, на своїй сторінці у Facebook повідомив голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

Наразі доступ до сайту ПАТ "Укрзалізниця" відсутній. Зазначається, що доступ відключений у зв’язку "з роботами по конфігурації локальної мережі".

"З усією відповідальністю і тривогою заявляю: зараз відбувається нечуване ганебне торпедування всіх наших останніх кроків, особливо в кадровій сфері. Нове керівництво зіткнулося з реальними загрозами (застосування) фізичної сили... В хід пішли погрози, хакерські атаки на наші сервери і системи, у ці хвилини заблокована робота офіційного сайту "Укрзалізниці", - написав він.

За словами Балчуна, "загрози походять від конкретних осіб, афілійованих із чиновниками з високих владних кабінетів".

"Наша спроба навести лад у сфері розподілу порожніх вагонів зіткнулася з жорсткою протидією старої системи", - зазначив він.

Балчун повідомив, що у зв`язку з ситуацією, що склалася, він скасував відрядження до Відня, де мала відбутися зустріч із керівництвом австрійської залізниці.

На початку листопада Балчун заявляв, що йому вдалося зірвати план зупинки Укрзалізниці.

Також він стверджував, що процес реформування "Укрзалізниці" почався тільки через шість місяців після зміни її керівництва. За його словами, тільки в середині грудня керівництво компанії одержало можливість проведення кадрових змін у топ-менеджменті компанії, в результаті чого були призначені новий директор із фінансів, директор зі стратегії, директор із маркетингу та начальник Центру транспортної логістики.

В свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував роботу голови "Укрзалізниці".

"Поки що очікуваного результату (роботи керівника Укрзалізниці - ред.) я не бачу. Фактично пройшло сім місяців роботи і тих суттєвих зрушень, яких було обіцяно ним самим, тим більше зрушень, яких вимагали Міністерство інфраструктури, Кабмін, на жаль, поки що не досягнуто. Є надзвичайно великий ресурс, який досі фактично використовується неефективно. Це питання до Балчуна, щоб він налагодив роботу самої залізниці", – зазначив Омелян.

В "Укрзалізниці" пояснили, чому скасували бронювання квитків на свята

Перший заступник міністра інфраструктури і глава наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" Євгеній Кравцов пояснює скасування послуги бронювання квитків на період новорічних свят тим, що даною послугою користувалися саме спекулянти. Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Якщо судити зі статистики, наданої УЗ, бронювання квитків з подальшою їх оплатою в касі - вельми популярна послуга. І найчастіше бронюють квитки саме спекулянти для подальшого перепродажу. Справжні пасажири зазвичай відразу оплачують квиток під час покупки онлайн. Працює схема дуже просто: спекулянти резервують багато квитків на різні прізвища, а потім їх можуть перебронювати на ім’я знайденого клієнта", - сказав Кравцов.

За його словами, даний захід буде тимчасовим і діятиме тільки на період новорічних свят.

"Як тимчасовий захід спільно з главою УЗ Войцехом Балчуном ми заборонили бронювання квитків. Сподіваємося, що це поліпшить ситуацію під час новорічних свят", - сказав він.

Водночас, за словами Кравцова, система бронювання квитків зазнає поступових змін.

"Якщо ж говорити про кардинальні кроки, то ми вже значно скоротили кількість відомчої броні на квитки. Раніше броня на частину місць в кожному потязі була у великого числа працівників УЗ, які працюють в пасажирських перевезеннях, включаючи начальників вокзалів на проміжних станціях. Ми цю броню відмінили. Резервацію квитків зберегли тільки для дійсно важливих випадків, наприклад, для військових і депутатів Верховної Ради. Це значно збільшило число квитків у продажу", - повідомив перший заступник міністра.

Він підкреслив, що на його думку, саме діюча система бронювання квитків, містить в собі глибокі корупційні чинники, які охопили всю вертикаль залізничної компанії.

"Упевнений, що бронювання квитків було одним з елементів глобальної корупції в УЗ. Вона пронизує всю вертикаль: від рядових касирів до начальників пасажирських служб. Це стало очевидно, виходячи з того опору, який ми відчули під час відміни відомчої броні", - заявив Кравцов.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" запускає мобільну версію сайту з продажу квитків.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: керівництву погрози, Укрзалізниця, Атака, Хакери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]