Пт, 2024-04-26, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
В Україні проходять вибори в 144 територіальних громадах
Інші останні Новини з регіонів України

Сьогодні 18 грудня проходить голосування на перших місцевих виборах в 144 об'єднаних територіальних громадах.

За результатами голосування буде обрано 76 сільських голів, 46 - селищних, 21 міський голова, а також відповідні місцеві ради і 1 староста, повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Вибори проводяться в об'єднаних територіальних громадах в 22 регіонах України.

Відзначається, що проведення цих виборів є заключним етапом об'єднання територіальних громад та передачі повноважень новим органам самоврядування.

В цілому, за даними ОПОРИ, агітаційна активність місцевих організацій політичних партій і кандидатів на перших місцевих виборах 18 грудня не була високою. "Втім, конкретність виборчого процесу вище в міських об'єднаних територіальних громадах і досить слабка на рівні сіл та селищ", - наголошується в повідомленні.

Також в ОПОРІ підкреслили, що на перших місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах не вдалося повністю запобігти зловживанню адміністративними ресурсами і використання кандидатами місцевих програм розвитку у виборчих інтересах.

Крім того, посадові особи органів влади залучалися в окремих громадах до агітації на користь конкретних кандидатів, що в ряді випадків можна говорити про ознаки зловживання адміністративним ресурсом.

Нагадаємо, минулої неділі, 11 грудня, в 41-ій об'єднаної територіальній громаді пройшли перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 700 | Додав: adminA | Теги: україна, вибори, 144 територіальні громади | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]