Чт, 2024-04-25, 20:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:49
100 гектарів трави вигоріло у заповіднику "Асканія Нова"
Інші останні Новини з регіонів України
На території біосферного заповідника "Асканія Нова" 4 серпня о 17.05, виникла пожежа, внаслідок якої вигоріло близько 100 га сухої трави. Пожежа виникла поблизу смт Асканія Нова Чаплинського району (Херсонська область), повідомили в прес-службі МНС України.

5 серпня о 00.40 пожежу було ліквідовано. Внаслідок пожежі вогнем знищена і пошкоджена суха трава, за попередніми даними, на площі близько 100 га. Площа заповідника "Асканія Нова" складає 33 тис 307 га.

У відомстві повідомили, що трава горіла окремими осередками. Причина пожежі та розмір матеріальних збитків встановлюються. До ліквідації пожежі залучалися 65 осіб і 16 одиниць пожежної та спеціальної техніки.

Зазначимо, що останнім часом, зі встановленням сухої спекотної погоди, в Україні різко зросла кількість пожеж. Так, лише вчора рятувальники ліквідували велику пожежу в районі гори Лопата в Ялтинському гірничо-лісовому природному заповіднику.

3 серпня МНС оголосило тривогу через високий рівень пожежної небезпеки в Україні у зв'язку зі спекотною погодою. З цієї причини Кабінет міністрів ухвалив рішення обмежити відвідування лісів і рекомендував місцевим органам влади перенести відкриття сезону полювання. За прогнозами Гідрометцентру, до середини серпня утримається спека до 42 градусів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: 100 гектарів трави, Асканія Нова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]