Чт, 2024-04-25, 00:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:26
80 років виповнилося поету Євгену Євтушенку
Інші останні Новини світу
Поет Євген Євтушенко відзначив 11 січня 80-річний ювілей. У ювілейному інтерв'ю телеканалу "Россия 24" він розповів про місце "шістдесятників" у сьогоднішньому світі, відчуттях про свій вік і плани на майбутнє.

Євтушенка називають "шістдесятником". Проте на ці роки припав розквіт слави, а друкуватися він почав задовго до "відлиги" - у 1949 році. "Перший гонорар я отримував ще за метриками", - згадує поет. Говорячи про те, що об'єднувало поетів-"шістдесятників", Євтушенко в першу чергу називає війну: "Вона нас об'єднала. Вона дала нам почуття народу, всім!".

"Я завжди був соціалістом-ідеалістом, - говорить Євген Євтушенко про себе, - і коли мене називають дисидентом і антирадянщиком, - це абсолютно не правильно. Я і залишився таким самим соціалістом у сахаровському (дисидент, радянський фізик Андрій Сахаров - ред.) сенсі цього слова".

Головною на даний момент ідеєю Євгена Євтушенка є створення великої антології російської поезії XI-XXI століть, перші два томи якої вже готові. Просвітницька діяльність, за його словами, не тільки не заважає літературній, а й навпаки - допомагає, оскільки весь час приносить якісь відкриття.

Відзначимо, що дата народження поета - 11 січня 1933 року є задокументованою у паспорті. Проте справжня дата народження - 18 липня 1932 року. Для того, щоб залишитися у Москві, поетові, який народився у місті Зима Красноярської області, довелося записатися на рік молодшим.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1229 | Додав: adminA | Теги: 80 років, Євгену Євтушенку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]