Сб, 2024-04-20, 05:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Астрофізики вперше знайшли полярне сяйво поза Сонячною системою
Інші останні Новини світу науки і технологій

А вот, если вас больше звезд на данный момент интересует отбеливание зубов Киев цены и сроки, тогда посетите портал club32.com.ua, на котором вы без проблем найдете всю нужную вам информцию.

Астрофізики з Університету Лестера вперше виявили полярне сяйво за межами Сонячної системи. Стаття науковців опублікована в журналі The Astrophysical Journal, а її короткий виклад наводиться на сайті TGDaily.

Полярне сяйво - результат зіткнення заряджених частинок з міжзоряного простору з атомами атмосфери небесного тіла. Такого роду сяйва спостерігаються не тільки на Землі: наприклад, недавно подібні явища виявили в атмосфері Венери. Також полярні сяйва спостерігаються на Марсі, де вони, незважаючи на назву, виникають і на екваторі. Це пов'язано з тим, що поле планети являє собою рештки колись повноцінного поля.

У рамках роботи науковці використовували модель виникнення струмів в атмосфері (результатами яких є сяйва) газового гіганта на прикладі Юпітера. Дослідники поширили її на випадок коричневих карликів - небесних тіл, що становлять проміжний клас між газовими гігантами і зірками. З одного боку маса цих тіл достатня для того, щоб на деякому етапі їхнього розвитку всередині них відбувалися термоядерні реакції, з другого - цієї маси не вистачає, щоб підтримувати "горіння" водню, процесу, який живить енергією звичайні зірки.

Модель дала змогу науковцям отримати пояснення особливостей електромагнітного випромінювання карликів. Як наслідок використання моделі дослідників, навколо зірваних зірок мали виникати потужні сяйва. Нещодавно подібний електромагнітний супровід записано для земного полярного сяйва і навіть перетворено на звуки. За словами науковців, це перші результати такого роду для об'єктів поза Сонячною системою.

Нагадаємо, в квітні 2012 року в крижаній атмосфері Урана астрономам вперше в історії вдалося спостерігати полярне сяйво.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1484 | Додав: adminA | Теги: полярне сяйво, астрофізики, Сонячною системою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]