Ср, 2024-04-24, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:23
"Бориспіль" хоче призупинити рейси МАУ через борги. Авіакомпанія погрожує судом
Інші останні Економічні новини
Міжнародний аеропорт "Бориспіль" може призупинити обслуговування рейсів авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України". Як повідомляється на сторінці "Борисполя" у Facebook, причиною таких намірів стало невиконання МАУ своїх фінансових зобов’язань перед аеропортом.

"У розкладі відправлення рейсів авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" з аеропорту "Бориспіль" можливі зміни. З огляду на невиконання перевізником фінансових зобов’язань перед аеропортом може бути прийнято рішення про призупинення обслуговування рейсів боржника до поновлення фінансової дисципліни", - йдеться у повідомленні.

"Міжнародні авіалінії України" (МАУ) заявляють про повне погашення заборгованості перед аеропортом "Бориспіль" і висловлюють обурення його заявою про можливе припинення обслуговування рейсів авіакомпанії, для якої "Бориспіль" є базовим аеропортом.

"Заяви аеропорту" Бориспіль ", подібні сьогоднішнім, завдають шкоди діяльності та репутації МАУ ..., а спроби реалізації аеропортом попередження про призупинення обслуговування рейсів суперечать чинному законодавству та будуть оскаржені авіакомпанією у судовому порядку", - йдеться в поширеній МАУ прес-релізі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна"

МАУ уточнює, що борг був накопичений в період так званого "низького" сезону.

Авіакомпанія також звинувачує "Бориспіль" в систематичному ігноруванні п.2.2 наказу Міністерства транспорту та зв'язку № 337 від 26 квітня 2008 року про застосування спеціальної ставки збору за обслуговування трансферних пасажирів і виставленні авіакомпанії рахунків за ставкою за обслуговування прямих пасажирів, розмір якої вдвічі вище. "З цієї причини формується штучний борг", - стверджує МАУ.

Авіакомпанія також вказує, що виконує всі свої рейси відповідно до розкладу.

Довідка

Компанія МАУ заснована в 1992 році, була остаточно приватизована в 2011 році. Флот МАУ складається з 20 літаків Boeing 737 різних модифікацій.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1164 | Додав: adminA | Теги: Бориспіль, борги, рейси МАУ, судом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]