Пт, 2024-04-19, 21:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:46
Чехія та Угорщина відправляють в Україну спостерігачів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Чеська Республіка та Угорщина відрядять своїх спостерігачів на вибори до Верховної Ради України, які відбудуться 28 жовтня 2012 року. Про це йдеться у листах прем'єр-міністра Чехії Петра Нечаса та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до президента України Віктора Януковича, повідомляє прес-служба глави держави.

Чеський прем’єр відзначив важливість парламентських виборів у контексті євроінтеграційних прагнень України. "Чеська Республіка завжди підтримувала Україну в її проєвропейській орієнтації. Ми вітаємо зобов'язання України гарантувати протягом виборів закріплені в Конституції виборчі права українців", - йдеться в листі прем'єр-міністра Чеської Республіки.

Як наголошується в листі угорського прем'єра, Угорщина підтримує політичну стабільність України, усвідомлюючи важливу роль парламентських виборів у формуванні міжнародної оцінки України.

"Ми з готовністю відгукуємося на запит і, відповідно до можливостей, приєднаємося до делегації міжнародних спостерігачів на виборах", - зазначив Орбан. Він також високо оцінив проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

"Користуюсь нагодою, щоб висловити своє визнання за високий рівень проведення чемпіонату Європи з футболу за спільної українсько-польської організації", - йдеться в листі.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Як повідомлялося, Україна вже запросила низку міжнародних спостерігачів на парламентські вибори восени 2012 року.

19 березня міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко надіслав лист із запрошенням на адресу Бюро демократичних інститутів ОБСЄ, 21 березня голова українського парламенту Володимир Литвин надіслав такі самі листи із запрошенням Парламентській асамблеї НАТО, Парламентській асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ та на адресу керівництва Європейського парламенту з проханням направити спостерігачів на парламентські вибори в Україні, а також низці інших організацій.

Також європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) направить до України щонайменше 400 спостерігачів.

Президент України Віктор Янукович вважає, що майбутні парламентські вибори мають продемонструвати світу, що Україна - цивілізована європейська країна, й обіцяє контролювати чесність виборів.

А прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова прийняти на парламентські вибори стільки міжнародних спостерігачів, скільки буде охочих.

У Партії регіонів вважають, що міжнародні спостерігачі переконаються в законності проведення виборів

Міжнародні спостерігачі, які працюватимуть в Україні під час парламентських виборів, зможуть особисто переконатися, що виборчий процес буде проходити у відповідності до букви закону і на рівні європейських стандартів, заявив депутат Партії регіонів Іван Попеску.

"Президент, уряд, МЗС, правляча коаліція і Партія регіонів запросили спостерігачів від різних міжнародних організацій, від різних країн для того, щоб вони приїхали в Україну і мали можливість засвідчити, що виборчий процес у нас проходить на рівні європейських стандартів, ми виконуємо закон про виборах, і ми готові довести, що Україна - європейська держава", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

Він повідомив, що на рівні ЦВК вже були зареєстровані як представники Парламентської асамблеї та Чорноморського економічного співробітництва.

"Є заяви від Угорщини, від Чехії, інших європейських держав, які приїдуть або через місію відповідних країн або через місію ОБСЄ, або місію ПАРЄ. Це свідчить про той інтерес, який приділяють вони виборчому процесу в Україні. Оскільки від виборів у кожній країні залежить її подальша європейська інтеграція. А у нас, сподіваємося, вибори отримають найвищу оцінку. І після цього ми підпишемо Угоду про асоціацію, зокрема і щодо створення ЗВТ, а також - лібералізації безвізового режиму", - додав він.

"Тому ми раді, що міжнародні спостерігачі приїжджають - вони переконаються в проведенні чесних виборів і в тому, що Україна готова дотримуватися європейських, світових стандартів", - резюмував Попеску.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1051 | Додав: adminA | Теги: Україну спостерігачів, Чехія та Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]