Чт, 2024-04-25, 23:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
Через кризу в Євросоюзі британське місто запроваджує свою валюту
Інші останні Новини Європейського Союзу

Місто Бристоль у Великобританії випустить власну валюту, бо місцева влада побоюється наслідків боргової кризи в Європі. Нова валюта буде називатися бристольський фунт - по аналогії з єдиною британською валютою фунтом стерлінгів. Валюту буде введено в обіг з вересня 2012 року, пише Lenta.ru з посиланням на іноземні ЗМІ.

Повідомляється, що бристольський фунт буде за вартістю дорівнювати звичайному британському фунту. В обіг планується випустити купюри номіналом 1, 5, 10 і 20 бристольських фунтів. Банкноти матимуть унікальний дизайн і водяні знаки, що захищають їх від підробок.

Представники місцевого бізнесу, опитані виданням, підтримують цю ініціативу. На їхню думку, своя валюта дозволить локальним компаніями успішно конкурувати з міжнародними корпораціями. Бізнесмени відзначають, що в даний час більше 80 відсотків прибутків, одержуваних компаніями в місті, йдуть або великим національним корпораціям, або в бюджет уряду. Запровадження локальної валюти дозволить залишати більшу частину коштів у Бристолі, позаяк, отримавши місцеві гроші, підприємець буде змушений купувати товари в місті.

Кілька сотень місцевих компаній вже взяли на себе зобов'язання приймати бристольські фунти. Підприємці та жителі міста також зможуть платити податки в бристольских фунтах, а місцева адміністрація має намір видавати в локальній валюті зарплату 17 тисячам своїх співробітників.

Бристоль розташований на південному заході Англії. Населення міста - близько 400 тисяч чоловік. У Великобританії Бристоль відомий завдяки одному з найбільших у своєму регіоні портів.

Бристоль стане другим населеним пунктом Великобританії, який випустив свою валюту - в 2008 році це зробило південне місто Льюїс. У США в даний час функціонує близько 75 місцевих валют, більшість з яких з'явилися понад ста років тому.

Останнім часом невеликі міста регулярно оголошують про запровадження локальних грошей для різних цілей. Так, восени 2011 року стало відомо, що латвійське портове місто Вентспілс випустило свою валюту. Влада міста пояснила свої дії бажанням залучити туристів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1029 | Додав: admin | Теги: власна валюта, Бристоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]