Вт, 2024-04-23, 09:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
ЦВК завершує прийом документів для реєстрації кандидатів
Інші останні Політичні новини
Сьогодні, 13 серпня, Центральна виборча комісія завершує прийом документів від партій та кандидатів у мажоритарних округах для реєстрації їх в загальнодержавних та мажоритарних округах.

ЦВК почала прийом перших документів для реєстрації кандидатів вже з першого дня виборчої кампанії - 30 липня.

Законом "Про вибори народних депутатів України" встановлено вичерпний перелік документів, необхідних для реєстрації кандидатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, партії повинні подати заяви про реєстрацію кандидатів, копії свідоцтва про реєстрацію партії та її статуту, рішення вищого керівного органу про висунення кандидатів у депутати, виборчий список кандидатів, який повинен містити відомості про висунутих осіб: про освіту, посади, місце проживання, партійності, наявність або відсутність судимостей.

Крім цього, подаються заяви осіб, включених до виборчого списку партії про згоду балотуватися кандидатом від цієї партії із зобов'язанням у разі обрання депутатом припинити діяльність, несумісну з депутатським мандатом.

Також подаються декларації про майно, доходи та витрати, а також документ про внесення грошової застави.

Крім цього, ЦВК реєструє кандидата у депутати, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовисування за умови пред'явлення ним особисто паспорта або тимчасового посвідчення громадянина України та інших, передбачених законом документів.

ЦВК ухвалює рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації кандидатів у депутати не пізніше 5 днів з дня отримання документів.

Відсутність будь-яких передбачених законом документів дає підстави Центрвиборчкому відмовити в реєстрації.

Нагадаємо, 30 липня стартувала виборча кампанія з чергових виборів парламенту. Вибори призначено на 28 жовтня.

Вони пройдуть за змішаною системою: 225 депутатів буде обрано в одномандатних мажоритарних округах, ще 225 депутатів пройдуть у парламент за партійними списками. Для проходження в Раду партії мають подолати 5%-й бар'єр.

Станом на 10 серпня до Міністерства юстиції України із заявами про завірення копій статутів і свідоцтв про реєстрацію партій для участі у парламентських виборах вже звернулися 37 партій.

Зокрема, документи отримали: Комуністична партія України; політична партія "Зелені"; Партія регіонів; Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"; Партія державного нейтралітету; партії "Віче"; "Справедлива Україна"; Радикальна партія Олега Ляшка; Аграрна партія України; Українська Національна Консервативна партія; партія "Нова політика"; Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Також політична партія "УДАР" (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка; партія "Російський блок"; Партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!"; партія "Демократичний альянс"; Партія Зелених України; Соціалістична партія України; Політична партія "Українська платформа "Собор"; Ліберальна партія України; Народна екологічна партія; партія "За Права Людини"; партія "Україна майбутнього"; Партія пенсіонерів України.

Крім того партія "Народно-трудовий союз України"; Українська партія "Зелена планета"; Слов'янська партія; Політичне об'єднання "Рідна Вітчизна"; партія Всеукраїнське об'єднання "Громада"; партія "За краще життя"; Громадянська солідарність; Всеукраїнська Чорнобильська народна партія "За добробут та соціальний захист народу"; Політична партія "Козацька українська партія".

За даними соціологічних опитувань, за партійними списками до парламенту можуть пройти Партія регіонів, об'єднана опозиція в особі ВО "Батьківщина", партія "УДАР" Віталія Кличка" і Комуністична партія України. Також мають шанси подолати 5%-й бар'єр партія Наталії Королевської "Вперед - Україна!" і ВО "Свобода".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1119 | Додав: adminA | Теги: реєстрації кандидатів, ЦВК завершує | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]