Сб, 2024-04-20, 00:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:57
Дитяче кіно в Україні вперше знімають за державний рахунок
Інші останні Культурні новини

Чиновники згадали про дітей і уперше державним коштом вирішили зняти кіно. Та ще й українською мовою. Та ще й із знаменитими силачами в головних ролях. У кирзових чоботах і з дерев'яною валізою. За сценарієм – це Іван Сила. Із закарпатського села Білки, він уперше виїздить закордон на заробітки, повідомляє Радіо "Свобода".

У реальному житті Іван Сила - силач Дмитро Халаджі. Це його кінодебют. Актор-новачок зізнається - у кіно грає самого себе - він теж об'їздив увесь світ, здобув славу і гроші, і повернувся на Батьківщину. Режисер і сценарист фільму відомий гуморист Віктор Андрієнко. Він каже - на головну роль навмисно вибрав непрофесійного актора.

"Ми розуміємо, що вони не актори, але вони повинні бути акторами в кадрі", - каже Андрієнко. У цьому фільмі дебютуватиме і богатир Василь Вірастюк. Він грає суперника головного героя, який згодом стає його найкращим другом. Найсильніша людина України зізнається, погодився грати задарма, бо сподобався патріотичний зміст стрічки. "Іван Сила" – кіно для дітей. Хоча з повчальним змістом і для дорослих.

Акторка Ольга Сумська додає - ще й українською мовою. Для неї це головне. "Нарешті, нарешті, ми будемо говорити не на "русском с московським акцентом". Вже просто набридло. Набридло. Хочеться згадати українські традиції", - каже актриса. Але Сумська поки що, навіть, не здогадується, яких перевтілень від неї чекає режисер. Іван Сила - це не тільки перше дитяче вітчизняне кіно, а й перший фільм, який знімають коштом держави. На великі екрани він має вийти вже наступної весни.

Наприкінці липня повідомлялося про успіх українських мультиплікаторів, яких не оцінили в нашій країні. 24 липня стало відомо, що український мультсеріал "Ескімоски" покажуть у Канаді, США, Китаї та Індії. Роботу над ним закінчила столична студія дитячих і юнацьких фільмів імені Ханжонкова.

"Зараз переговори про дистрибуцію ведемо з Англією і Францією. Чомусь в Індії мультфільм хочуть показувати в кінотеатрах. Але це короткі 5-хвилинки - не той формат. З гордістю можу сказати, що в Україні це перший комерційний анімаційний проект, який продався за кордон", - розповів режисер і сценарист Олексій Шапарєв.

Зауважимо, що нині в Україні відбуваються зйомки першого вітчизняного фільму жахів у 3D - "Синевир". Режисерами фільму виступили брати Олександр і В'ячеслав Альошечкіни. "Синевир" є абсолютно українським фільмом - у ньому задіяні українські актори та інвестиції, а в основу сюжету лягли національні містичні історії та повір'я.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1138 | Додав: admin | Теги: кіно, Іван Сила | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]