Пт, 2024-03-29, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:57
До найсильнішого за 20 років сніжного буревію потрапили Туреччина, Ліван, Сирія та Ізраїль : загинули 17 людей
Інші останні Новини світу
Негоду, що впала на Ліван, Сирію, Йорданію, Туреччину та Ізраїль, метеорологи називають найсильнішою за останні 20 років. Вона вже забрала життя не менше 17 осіб. У ряді районів Сирії випав сніг і температура повітря опустилася до -6 градусів за Цельсієм. Товщина сніжного покриву там в деяких районах досягає метра.
 

У Туреччині сильні снігопади в центральних, східних і південно-східних районах відрізали від світу сотні населених пунктів. Температура опустилася до мінус семи градусів. У Стамбулі закриті школи, скасовані сотні авіарейсів, з перебоями працює громадський транспорт. Припинено судноплавство по Босфору, повідомляє http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21.

 

У столиці Йорданії Аммані йдуть то проливні дощі, то сніг. Закрито школи, державні установи. Багато доріг в країні перекриті. У деяких районах сніжний покрив виріс за добу до 20 сантиметрів, а температура опустилася нижче нуля, що для цього субтропічного регіону стало явищем винятковим.

 

У Лівані найсильніший ураган не припиняється вже кілька днів. У країні закриті всі головні дороги, не працюють школи. Рясні снігопади викликали сильні повені - затоплені деякі райони Бейрута.

 

Влада Ізраїлю через сильний снігопад і повені скасували заняття в школах і закрили дитячі садки в Єрусалимі, Хадері, на Голанських висотах, в Цфаті, в Галілеї. Сніг навіть випав в пустелі Негев.

 

Заняття в школах скасовані і на Західному березі річки Йордан, але там це зроблено через повінь.

 

В цілому за останню добу в Єрусалимі випало від 10 до 15 см снігу. Через обмерзання поліція перекрила шосе Єрусалим - Тель-Авів. У місті паралізовано рух громадського транспорту. Жителів просять не виходити на вулицю без крайньої потреби, передає The Jerusalem Post.

 

До рятувальників за допомогою в середу (9 січня) звернулися більше 500 людей. Штормовий вітер, що досягав швидкості понад 120 км/год, повалив сотні дерев, обривав дроти. Сніговий покрив в Єрусалимі і гірських районах країни збережеться, як мінімум, до 11 січня. Протягом найближчих днів очікується поступове потепління.

 

На початку грудня в подібні умови потрапила майже вся Євразія. Значні снігові опади викликали затримки і скасування рейсів у низці аеропортів Європи. Аномальне зниження температури у січні переживає Індія. Там від переохолодження загинули 170 людей.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: Сирія та Ізраїль .сніжного буревію., Туреччина, Ліван | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]