Сб, 2024-04-20, 15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
ЄС констатує погіршення здоров'я Іващенка після 2 років ув'язнення
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейський Союз вказує на погіршення здоров'я колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка після двох років перебування в Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівському СІЗО), йдеться в заяві представництва ЄС в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Представництво бере до відома звільнення пана Іващенка після двох років позбавлення волі, протягом яких його стан здоров'я погіршився", - сказано в заяві.

ЄС також зазначає, що рішення Апеляційного суду Києва, який змінив йому покарання з 5 років позбавлення волі на 5 років позбавлення волі умовно, буде оскаржено захистом Іващенка.

При цьому Євросоюз вважає, що важливу роль у спостереженні за судовим процесом від імені Європейського парламенту відіграли колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс.

Водночас ЄС знову висловлює стурбованість ситуацією з верховенством закону і реформою судової системи в Україні, а також підтверджує своє зобов'язання стежити за іншими судовими процесами в Україні, зокрема у справі колишнього прем'єр-міністра, лідера партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Як повідомлялося, захист Іващенка має намір домагатися його повного виправдання.

Державне обвинувачення не виключає оскарження рішення Апеляційного суду Києва, який змінив екс-першому заступнику міністра оборони покарання з 5 років реального позбавлення волі на 5 років позбавлення волі умовно.

Іващенко заявив, що на волі насамперед візьметься до відновлення здоров'я.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: здоров'я Іващенка, ЄС к | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]