Сб, 2024-04-20, 18:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:15
Fitch підтвердив рейтинг України за національною шкалою
Інші останні Економічні новини

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило і відкликало суверенний рейтинг України за національною шкалою - AA(ukr). Відкликання зумовлено тим, що агентство більше не вважає його релевантним для рейтингового покриття України, пояснено Fitch.

Сьогодні агентство Fitch Ratings слідом за своїми колегами з Standard & Poor's підтвердило довгострокові рейтинги Російської Федерації на рівні BBB. Прогноз по рейтингу - "позитивний", передає "РБК-Україна" з посиланням на повідомлення агентства.

"Підтвердження рейтингів Росії з "позитивним" прогнозом відображає виключно сильний державний баланс і потенціал більш низької макрофінансової нестабільності та інфляції за рахунок більш високої гнучкості валютного курсу, а також враховує структурні недоліки і затримку з реалізацією заходів посилення податково-бюджетної політики, що посилює вразливість країни перед значними різкими змінами цін на нафту", - відзначає Ед Паркер, директор аналітичної групи Fitch з суверенних рейтингів у регіоні Європи, Близького Сходу й Африки.

Нагадаємо, раніше рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг США на рівні AAA, присвоївши йому "стабільний" прогноз. Таким чином, з трьох світових рейтингових агентств лише S&P наважилося знизити найвищий рейтинг США - 5 серпня воно знизило його до AA +.

Підтвердження рейтингу відбиває той факт, що ключові параметри американської кредитоспроможності залишаються незмінними. Зокрема, США все ще відіграють провідну роль у світовій фінансовій системі і мають гнучку, диверсифіковану й сильну економіку.

Національні рейтинги Fitch є відносною оцінкою кредитоспроможності емітентів у рамках однієї країни. Найчастіше, але не завжди, найвищий рейтинг за національною шкалою в рамках конкретної країни має сама держава як суверенний позичальник.

Нагадаємо, що колишній керівник рейтингового агентства Moody's Вільям Харрінгтон близько тижня тому подав скаргу на свого колишнього роботодавця до американської Комісії з цінних паперів і бірж. Харрінгтон стверджує, що агентство отримувало гроші від зацікавлених банків і компаній та нерідко чинило тиск на незалежних аналітиків, на основі досліджень яких складаються рейтинги.

"Відвертий конфлікт інтересів пронизує всі щаблі службової драбини, від аналітиків початкового рівня до голови (ради директорів) і генерального директора корпорації Moody's", - пише Харрінгтон, який віддав роботі в цій компанії 11 років життя.

А в середині серпня повідомляли, що Міністерство юстиції США провадить розслідування стосовно одного з найбільших у світі рейтингових агентств Standard & Poor's. Аналітиків агентства підозрюють у тому, що вони некоректно присвоювали рейтинги десяткам іпотечних цінних паперів, що могло призвести до світової фінансової кризи 2008 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1357 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]