Ср, 2024-04-24, 16:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Франція оголосила війну ісламістам у Малі . ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Влада африканської республіки Малі ввела надзвичайний стан на всій території країни, де йдуть бої з повстанцями-ісламістами. На допомогу колишній колонії прийшла Франція. Її війська разом з армією Малі вже повернули під контроль уряду одне з міст.

Президенти двох країн узгодили всі формальності з введення французьких військ в Малі, це відразу принесло результати. Спільний контингент витіснив бойовиків із стратегічно важливого міста Кона. Радикальні ісламісти зайняли його ще в четвер, 10 січня, в ході запеклих боїв з урядовими військами, повідомляє Вести.Ru.

"Я просив і отримав французьких солдатів. Малі та її народ не самотній у цій боротьбі з тероризмом. Ті, хто захопив окремі райони, країни хочуть принести біль і страждання народу Малі. Вони хочуть розширити свою злочинну діяльність, що вони довели, напавши на наших солдатів в районі Мопті", - розповів виконуючий обов'язки президента Малі Діонкунда Траоре.

За словами президента Франції, війська П'ятої республіки будуть залишатися в Малі стільки, скільки знадобиться. Мабуть, це означає, що найближчим часом розпочнеться операція по зачистці від бойовиків півночі країни. Вона знаходиться під контролем екстремістів з квітня минулого року.

Рішення Франції про військову допомогу своїй колишній колонії вже підтримали Велика Британія, Німеччина, а також організація Африканський союз. У Малі введено режим надзвичайного стану. "Уряд Малі ухвалив рішення оголосити надзвичайний стан на всій території країни. Кожен малієць, жінка чи чоловік, повинен вважати себе солдатом нації і діяти як один", - заявив у телезверненні Діонкунда Траоре.

Конфлікт в Малі спалахнув в березні 2012 року. Тоді в ході військового перевороту було повалено президента Амаду Тумані Туре. Тимчасовим хаосом скористалися різні екстремістські угрупування, а також повстанці-туареги з Лівії, які взяли під свій контроль північ Малі. На цей момент ісламісти контролюють дві третини території країни, намагаючись розширити зону свого впливу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1264 | Додав: adminA | Теги: війну ісламістам, малі, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]